Praha 8 plánuje změnu v příměstských linkách hromadné dopravy

30.03.2016 12:12

Městská část Praha 8 se snaží prosadit změnu v trase příměstských autobusů, které stále využívají dopravně zatíženou Ďáblickou ulicí. Autobusy tak každý den nabírají zpoždění a obyvatelé si stěžují na hluk.

Praha 8 plánuje změnu v příměstských linkách hromadné dopravy
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Tato změna by se týkala hlavně linky 349, která by podle plánu mohla využít v úseku Třebenická – Skládka Ďáblice dálnici D8. Zde by autobusy nikoho neobtěžovaly a mohly by se vyhnout i nepříjemnému zpoždění. Trasa je sice o několik málo kilometrů delší, ale i tak by se změna velmi vyplatila. 
 
Vyšlo by se tak vstříc i požadavkům občanů, kteří se stěžují na škodlivé zplodiny a hluk, které autobusy vydávají. Proto tedy požadují snížení počtu příměstských autobusových linek projíždějících Ďáblicemi.
 
Další plánovanou změnou by mělo být obnovení zastávky Ďáblický hřbitov, které si přejí občané Prahy 8. Požadavek na obnovu plně podporuje kromě občanů i Městská část Praha – Ďáblice. Konkrétně jde o zastávku pro linky číslo 348 a 369. Obnova by výrazně pomohla místním občanům. Zřízením zastávky by se zlepšila dostupnost této lokality pro místní obyvatele.
 
„Prosazujeme odklon autobusové linky číslo 349 z Ďáblické ulice, protože víme, že tato komunikace je silně přetížená. Tato linka by mohla využívat v úseku Třebenická – Skládka Ďáblice dálnici D8, protože by tak nezatěžovala obydlená území Ďáblic. Tato změna trasy linky by vedla jen k malému nárůstu počtu kilometrů, které musí autobusy ujet. Podporujeme také znovuobnovení zastávky Ďáblický hřbitov pro příměstské autobusové linky číslo 348 a 369, aby se vyšlo vstříc požadavku místních občanů na lepší dopravní obslužnost této lokality,“ uvedl radní pro dopravu Prahy 8 Karel Šašek.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…