Praha bude znovu hledat právníky pro řešení kauzy Škodova paláce

31.03.2015 13:17

Pražští radní zrušili smlouvu s právní kanceláří Kocián Šolc Balaštík na zastupování v kauze Škodova paláce. ČTK to dnes řekly dva zdroje obeznámené s jednáním rady. Firmu měla primátorce Adrianě Krnáčové (ANO) doporučit protistrana, firma Copa retail. Opoziční klub zastupitelů TOP 09 a nezávislých hodlá podat na Krnáčovou kvůli výběru trestní oznámení.

Praha bude znovu hledat právníky pro řešení kauzy Škodova paláce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová

Radní zrušili smlouvu a nyní přichystají podle informací ČTK nové výběrové řízení. V něm vyberou firmu, která bude Prahu ve sporu do budoucna zastupovat.

Na kauzu upozornil server Neovlivní.cz. Z e-mailové komunikace, kterou má ČTK k dispozici, vyplývá, že Krnáčová s jednatelkou Copa retail Abigail Schaeffer řešila výměnu právníků a rovněž jí vysvětlila, jakým způsobem musí výběr nové kanceláře schválit město. Manažerka v korespondenci píše, že Praha musí vyměnit právníky, neboť ti, které dosud město využívalo, "dělali úmyslné a záměrné obstrukce".

Město se u soudu dožaduje snížení údajně předraženého nájemného za Škodův palác

Pražští radní pak 10. března schválili smlouvu s právní kanceláří Kocián Šolc Balaštík, kterou jednatelka jmenovala v seznamu kanceláří, o které městu napsala, že pokud je využije, náklady zaplatí Copa retail. Kancelář odmítla, že by s e-mailovou komunikací Krnáčové s Schaeffer měla něco společného.

Kvůli způsobu výběru chce na Krnáčovou zastupitelský klub TOP 09 a nezávislých podat trestní oznámení. Krnáčová prý mohla porušit zákon a poškodit zájmy Prahy. Také chtějí svolat mimořádné jednání zastupitelstva, na kterém by se řešilo odvolání Krnáčové z funkce. Krnáčová již v pondělí kritiku odmítla.

Město se u soudu dožaduje snížení údajně předraženého nájemného za Škodův palác. Za budovu v centru města platí ročně 200 milionů korun. Soud už dvakrát žalobu města zamítl. Smlouvu město uzavřelo v éře někdejšího primátora Pavla Béma (ODS) a následně se do Škodova paláce sestěhovala většina úředníků magistrátu. Po uplynutí dlouhodobého pronájmu by ale celková částka vyplacená městem převýšila 4,4 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…