Praha chce po Havlovi pojmenovat most i nábřeží, píše deník

17.12.2012 20:49

Hlavní české letiště již nese jméno prvního českého prezidenta Václava Havla. Ve spojitosti s úterním výročím jeho odchodu z tohoto světa se objevují i další úvahy, jaké objekty po něm pojmenovat. V Praze radní uvažují nad tím, že po něm pojmenují dosud rozestavěný most v Tróji, který se má stát součástí městského okruhu nebo část Rašínova nábřeží. Informuje o tom MF Dnes.

Praha chce po Havlovi pojmenovat most i nábřeží, píše deník
Foto: letistevaclavahavla.cz
Popisek: Letiště Václava Havla (fotomontáž)

"Je tam určitá část, kterou by šlo přejmenovat, ale víc vám k tomu neřeknu," napověděl radní Lukáš Manhart. O jaký úsek půldruhého kilometru dlouhého nábřeží jde, nikdo nechtěl přesně říci, ale možná jde o část nábřeží v okolí známého Tančícího domu, neboť Havel v sousedním objektu dlouhá léta žil.

Další objekt, který by mohl být po Havlovi pojmenován, je rozestavěný most v Tróji. Fakt, že se o tom uvažuje, potvrdil deníku pražský zastupitel Lukáš Plachý (ČSSD). Ale zatím je vše pouze ve stádiu úvah. Vše musí projednat oražští radní a členové místopisné komise magistrátu. Ta se ale sejde nejdříve v polovině ledna příštího roku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…