Praha má nový park Prašný most

29.07.2016 10:15

Náměstek pražské primátorky pro dopravu a sport Petr Dolínek společně se zástupcem starosty městské části Praha 6 Martinem Poláchem dnes otevřeli nový pražský park na Prašném mostě. Je situován v místě bývalé stavební jámy, která vznikla během realizace tunelového komplexu Blanka.

Praha má nový park Prašný most
Foto: Praha.eu
Popisek: Náměstek pražské primátorky pro dopravu a sport Petr Dolínek společně se zástupcem starosty městské části Praha 6 Martinem Poláchem otevřeli nový pražský park na Prašném mostě

Pro veřejnost je nyní otevřena I. etapa parku, jejíž součástí jsou zelené plochy, 78 nově vysazených stromů, dlážděné chodníky, fontána a drobný mobiliář. Výhledově má být v prostoru před kašnou umístěná socha dle soutěže MČ Prahy 6. Celková plocha I. etapy je 9 700 metrů čtverečních.

„Otevření Tunelového komplexu Blanka významně pomohlo dopravě v některých částech města. Zároveň se však kvůli chybějícím částem Městského i Pražského okruhu a dalším infrastrukturním stavbám zejména na Praze 6 situace zkomplikovala. I proto jsem rád, že můžeme díky tomuto krásnému parku přinést i zdejším občanům dobré zprávy a příjemný prostor pro trávení volného času,“ řekl Dolínek.

Pod parkem byly vybudovány podzemní garáže, jejichž výstupní objekty se nalézají v parku. II. etapa parku bude otevřena pro veřejnost ve vazbě na momentálně probíhající rekonstrukci barokního opevnění. Předpoklad otevření této etapy je ve 2 kvartálu roku 2017. Celková plocha II. etapy je 5 500 metrů čtverečních. Správu parku bude zajišťovat Technická správa hl. m. Prahy.

„Budování takovýchto významných dopravních staveb by měly doprovázet investice do blízkého okolí a veřejného prostoru. Jsem rád, že i v tomto případě se to povedlo, a došlo k rekonstrukci a zpřístupnění parku v nádherném prostředí pražského barokního opevnění. Pro Prahu 6 je to pozitivní zpráva v dobách, kdy nás sužují větší dopravní komplikace,“ uvedl Martin Polách.

Komerční zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: red

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …