Praha po pěti letech vyčkávání zadala zakázku za 250 milionů korun

30.03.2014 10:05

Praha téměř po pěti letech vybrala vítěze soutěže na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví na velkých městských stavbách. Zakázku za 250 milionů korun bez DPH získala firma Nosta-Herz, spol. s. r. o. Zjistila to ČTK z věstníku veřejných zakázek. Problematický tříletý tendr chtěla Praha původně zrušit. Nepovolil jí to ale Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Řekl to v rozhovoru s ČTK náměstek primátora Jiří Nouza (TOP 09).

Praha po pěti letech vyčkávání zadala zakázku za 250 milionů korun
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Soutěž za předpokládanou hodnotu 360 milionů korun vypsalo město v roce 2009. V zakázce šlo o činnosti spojené s dopravními stavbami, třeba Trojským mostem, ale i s rozsáhlými stavbami kanalizačních řadů, tedy o investice za stovky milionů, které má na starosti odbor městského investora. Vítěz se měl o bezpečnost starat od října 2009 do října 2012.

Žádný z důvodů zadavatele nebyl hodný zvláštního zřetele

O zakázku se ucházeli tři zájemci, komise vybrala nejvhodnějšího z nich, firmu Nosta-Herz, spol. s. r. o. Smlouvu s vítězem ale Praha neuzavřela. Na podzim roku 2012 byla soutěž rozhodnutím rady zrušena. Město chtělo služby zajišťovat prostřednictvím vlastních zaměstnanců.

Do postupu Prahy ale zasáhl antimonopolní úřad. „Podle závěrů ÚOHS nelze považovat žádný ze zadavatelem uváděných důvodů pro zrušení zakázky za 'důvod zvláštního zřetele hodný', což je zákonná podmínka zrušení," uvedl na dotaz ČTK předseda ÚOHS Petr Rafaj. Antimonopolní úřad podle něj nevyhověl ani následnému rozkladu, který proti rozhodnutí Praha podala.

„S dodavatelem budeme postupně uzavírat rámcové smlouvy až do vyčerpání finančního limitu," řekl Nouza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…