Praha pojmenuje nové ulice po válečných letcích

10.05.2016 10:23

Praha bude mít v Letňanech deset nových ulic pojmenovaných po válečných hrdinech. Ponesou jména letců britské Royal Air Force (RAF), účastnice její ženské odnože a parašutisty. Pražští radní dnes schválili také nová jména ulic v Komořanech a Stodůlkách.

Praha pojmenuje nové ulice po válečných letcích
Foto: commons.wikimedia.org/Petr Vilgus
Popisek: Libeňský most

Nové ulice vznikly po dostavbě rodinných domků a bytových domů ve východní částí městské části. Ponesou jména letců Václava Djačuka, Stanislava Hlučka, Jana Horala, Františka Knapa, Zdeňka Škarvady, Miroslava Štandery, Petra Uruby, Lubomíry Úlehly, výsadkáře Rudolfa Pernického a Joy Kadlečkové, která působila v ženské části RAF.

V Letňanech budou nově ještě ulice Veselská a Škrábkových, pojmenovaná po rodině bývalých starostů. Také pro Stodůlky schválila rada pojmenování ulice po válečném hrdinovi, ponese jméno Jindřicha Klečky, kterého gestapo zabilo v roce 1941. V Modřanech bude nová ulice Na Komořsku a ve Stodůlkách ještě Medunova po automobilovém konstruktérovi Oldřichovi Medunovi.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…