Praha ruší protipovodňová opatření. Otevře se Čertovka

27.06.2013 12:19

Praha ruší protipovodňová opatření. Od čtvrtka od 10:00 jsou uvolňovány pražské náplavky a kolem 13:00 budou otevřena protipovodňová vrata na Čertovce. Zároveň budou demontovány protipovodňové mobilní zábrany v podchodu do Divadelní ulice a také v podchodech na Zbraslavi. ČTK to sdělila mluvčí pražského magistrátu Iva Vojtková.

Praha ruší protipovodňová opatření. Otevře se Čertovka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na ukotvení protipovodňových bariér

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu pro Prahu, tedy stav bdělosti - 1. stupeň povodňové aktivity, sice platí do čtvrtečních 12:00, průtok Vltavy už ale klesl pod první stupeň (450 metrů krychlových za sekundu) a podle předpokladu má dále pozvolna klesat, doplnila mluvčí.

Při povodni na začátku června způsobila Vltava největší problémy v Modřanech, Zbraslavi, Lahovicích a Lahovičkách. Botič, kterým protékalo namísto obvyklých 0,76 až 95 metrů krychlových za sekundu, vyplavil například Hostivař v Praze 15 nebo Folimanku. Rokytka zase nadělala problémy v Dolní Libni.

Voda na většině území opadává

Hladiny českých řek nyní klesají. Povodňový stupeň ohrožení v 10:45 platil už jen na Chrudimce v Nemošicích na Pardubicku, pod tento stupeň by se měla její hladina podle meteorologů dostat v noci.

Pro dnešní den očekávají meteorologové přeháňky jen místy, zejména v Čechách. Situace na rozvodněných tocích by se podle nich měla tedy dál uklidňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…