Praha se kvůli opencard obrátí na antimonopolní úřad

28.04.2015 10:08

Vedení hlavního města Prahy se kvůli projektu opencard obrátí na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Jednohlasně o tom dnes rozhodla rada města, zjistila ČTK od zdroje z jednání. Firmu eMoneyServices (EMS), která je vlastníkem práv k opencard, radní podezírají se zneužití monopolního postavení na trhu. EMS to považuje za absurdní a pochybení odmítá.

Praha se kvůli opencard obrátí na antimonopolní úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

S projektem opencard jsou spojeny problematické smlouvy z minulosti. Budoucnost karty, která město stála 1,74 miliardy korun, je zatím stále nejasná. Vedení města zatím neřeklo, kdy a zda by měl projekt skončit. 
   
"Jsme v rozvodovém řízení," komentovala v nedávném rozhovoru spory primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Aktuální posudek, který si nechal magistrát zpracovat, navíc projekt označil za nevýhodný a zastaralý a nedoporučil jeho pokračování. 
   
EMS s městem vede několik soudních sporů kvůli nezaplaceným službám. Opencard užívá jako tramvajenku zhruba 1,2 milionu lidí. Několik měsíců mají cestující na výběr mezi opencard a papírovými kupony. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…