Praha si připomene atentát na říšského protektora Heydricha

17.06.2017 6:49

O víkendu se v Praze na Karlově náměstí koná dvoudenní akce, připomínající výročí atentátu na Reinharda Heydricha. Na náměstí je ode dneška k vidění dobový tábor československých vojáků a ukázky vojenské techniky. V nedělí nejvyšší státní a armádní představitelé v chrámu sv. Cyrila a Metoděje uctí parašutisty, kteří před 75 lety v kostele zahynuli v boji s příslušníky SS a gestapa.

Praha si připomene atentát na říšského protektora Heydricha
Foto: commons.wikimedia.org/German Federal Archives
Popisek: Reinhard Heydrich

Na náměstí vyrostl dobový stanový tábor československých vojáků, na návštěvníky čekají dobové zbraně, vojenská technika i ukázky výcviku parašutistů včetně nácviku útoku na jedoucí automobil.

Dnes ve 13 hodin se uskuteční odhalení pamětní desky spolupracovníkům odboje na dvou domech v Resslově ulici, kde žili manželé Loudovi a Jesenští, kteří parašutistům pomáhali a zaplatili za to životem.

V nedělí od 10 hodin se odehraje v pravoslavném chrámu sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici tradiční pietní akt, připomínající boj parašutistů s Němci. Účast slíbili premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a náčelník Generálního štábu AČR Josef Bečvář.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…