Praha si připomene dění na Ukrajině. Chystá se mše, koncert i demonstrace

23.02.2014 10:19

Konflikt na Ukrajině se dnes připomene i v Praze. Na toto téma proběhne mše, demonstrace i koncert. K modlitbám za mírové řešení už dříve vyzvali čeští a moravští biskupové.

Praha si připomene dění na Ukrajině. Chystá se mše, koncert i demonstrace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se konal protest proti situaci na Ukrajině. Janukovyčovi příznivci chyběli

Dopolední mše v katedrále sv. Víta na Pražském hradě se bude konat za oběti pouličních bojů. V jednu hodinu odpoledne se pak Ukrajinci sejdou u sochy sv. Václava na Václavském náměstí, pořadatelé na akci očekávají účast stovek demonstrantů. Ukrajinci kvůli bouřlivé situaci v jejich vlasti protestovali v Praze již vícekrát.

Na koncertu se podílí i magistrát

Odpoledne se na náměstí Republiky uskuteční dobročinný koncert Praha pro Kyjev, na jehož pořádání se podílí i magistrát. Na podporu lidí na Ukrajině a peněžní sbírky organizace Člověk v tísni vystoupí mimo jiné skupiny Dva, Circus Ponorka, Portless, Sunflower Caravan nebo Zrní.

Češi mohou přispět i finančně na pomoc obětem nepokojů díky vyhlášeným veřejným sbírkám. Jednu z nich vypsala Charita ČR. Finanční dary lze posílat na účet 55660022/0800, variabilní symbol 104. V pátek se přidala i organizace Člověk v tísni. Lidé mohou posílat peníze na číslo účtu 93209320/0300 nebo DMS SOSUKRAJINA na číslo 87777.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…