Praha umístila zábrany na Václavské náměstí a náměstí Republiky

02.12.2017 7:22

Na období adventu pražský magistrát umístil betonové zábrany na Václavské náměstí a náměstí Republiky, sdělil ČTK mluvčí magistrátu Vít Hofman. Žlutočerná ohrazení dočasné doplňují podobné zábrany, které Praha z bezpečnostních důvodů před časem umístila na Staroměstském náměstí.

Praha umístila zábrany na Václavské náměstí a náměstí Republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podvečerní Praha o svátku 17.listopadu

„Stejně jako v loňském roce i pro letošní adventní čas instalujeme zábrany na náměstí Republiky a Václavské náměstí. Tato opatření doplňují stávající zábrany, které jsou již několik týdnů na Staroměstském náměstí,“ uvedl mluvčí magistrátu.

Zábrany u napojení Pařížské ulice na Staroměstském náměstí v posledních týdnech sklidily kritiku. Podle některých opozičních politiků či památkářů se do centra města nehodí. Server iRozhlas.cz před časem uvedl, že podle radního pro bezpečnost Libora Hadravy (ANO) město plánuje umístění bezpečnostních prvků na dalších 15 místech.

Pro vánoční období magistrát spolu s bezpečnostními složkami přijal i další opatření k posílení bezpečnosti. V centru města se bude pohybovat více městských strážníků i policistů. Hlídky městské policie budou častěji kontrolovat i hřbitovy a jejich okolí, kam v předvánočním čase míří více lidí uctít památku svých blízkých. Více policistů budou lidé potkávat i v hromadné dopravě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…