Praha už není v exekuci kvůli sporu s EMS. Obvodní soud exekuci pozastavil

28.01.2016 14:57

Praha už není v exekuci kvůli sporu s firmou eMoneyServices (EMS) ohledně problematického projektu opencard. Obvodní soud pro Prahu 1 ve středu rozhodnutí o exekuci pozastavil. Informaci, kterou první přinesl server aktuálně.cz, potvrdila ČTK primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Vedení města už dřív pochybení ve vztahu k EMS odmítlo. Primátorka na začátku týdne představila náhradu opencard – kartu Lítačka.

Praha už není v exekuci kvůli sporu s EMS. Obvodní soud exekuci pozastavil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Používání Opencard je trestné. Přijďte se udat! Reakce na obvinění současné rady Prahy, nikoli té minulé s Pavlem Bémem

Pražský městský soud na konci loňského roku předběžným opařením rozhodl o tom, že Praha musí společnosti EMS umožnit kontrolu systému opencard. Exekutorské rozhodnutí bylo vydáno v lednu. Šlo o nemajetkovou exekuci, hlavní město nemělo obstavený majetek.

Praha nemá s EMS uzavřenu smlouvu na podporu systému opencard. Vydávání karet proto v uplynulých měsících opakovaně zkolabovalo. I kvůli tomu se vedení města vloni rozhodlo pro částečný návrat k papírovým kuponům. A nyní chystá projekt Lítačka. EMS po magistrátu žádá přes 600 milionů korun. O 140 milionů se soudí. Praha ale podle primátorky platit nehodlá.

Opencard vlastní asi 1,2 milionu lidí. Skutečných uživatelů je ale méně. Karta měla mít celou řadu funkcí a držitelům měla zajišťovat slevy na vstupném. Funguje ale především jako elektronická tramvajenka či průkaz do městské knihovny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…