Praha vypíše tendr na auta pro strážníky a magistrát

10.05.2014 10:55

Praha udělala poslední krok před vypsáním veřejné zakázky na koupi 216 aut pro městskou policii a magistrát. Informaci zveřejnila ve věstníku veřejných zakázek, zjistila ČTK. Hodnota tendru je 87,5 milionu korun bez DPH. Problematickou zakázku vloni v září po delší diskusi schválili zastupitelé. Předtím ji jednou odmítli, podruhé byla z programu jednání stažena.

Praha vypíše tendr na auta pro strážníky a magistrát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled přes Vršovice na Pražský hrad

Vedení Prahy i strážníků dlouhodobě tvrdí, že je vozový park městské policie zastaralý. Zadávací řízení na nákup aut začalo před několika lety, zakázku ale zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Podle ředitele Eduarda Šustera byl obměněn naposledy v roce 2008 a 2009. „Nerad bych se dostal do situace, abychom lidem na tísňové lince 156 museli na jejich tíseň odpovídat, že nemáme čím přijet," řekl ředitel v září zastupitelům.

Městská policie by v připravovaném tendru měla dostat 200 vozidel, magistrátu bude sloužit zbylých 16. Původně mělo být vozů pro městskou policii o čtvrtinu méně, zakázka byla ale pouze dvouletá. Podle nynějšího záměru by měli strážníci dostat prvních 60 vozů v letošním roce. V dalších letech pak dostanou 50 aut a dvakrát po 45. Půjde především o osobní auta, dohromady jich bude 131, dále 30 pick-upů, 24 vozů s pohonem na všechna čtyři kola a několik minibusů. S dodavatelem bude uzavřena rámcová smlouva.

Městská policie vloni vrátila Praze nepotřebnou techniku, například terénní vozy hummer a vznášedlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…