Praha vypíše zakázku na samonabíjecí pistole pro strážníky

28.12.2019 20:22

Pražský magistrát vypíše zakázku na dodávku samonabíjecích pistolí pro městskou policii (MPP). Hodnota zakázky bude maximálně 13,2 milionu korun. Vyplývá to z předběžného oznámení ve věstníku veřejných zakázek. Strážníci by měli kromě pistolí dostat nové helmy, na jejich pořízení město rovněž vypíše tendr. Zřizovatelem městské policie je hlavní město.

Praha vypíše zakázku na samonabíjecí pistole pro strážníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Vybraná firma dodá strážníkům tisícovku pistolí ráže devět milimetrů. Životnost hlavních dílů pistole bude muset být nejméně 10.000 výstřelů a zbraň bude muset být funkční v rozmezí teplot od minus 30 do plus 50 stupňů Celsia.

Ředitel městské policie Eduard Šuster již dříve ČTK řekl, že důvodem nákupu je snaha sjednotit typy používaných zbraní. Strážníci používají několik typů zbraní s různým typem ovládání. Vyřadit chtějí zastaralé zbraně a ty, které nejsou kompatibilní s ostatními. V případě, že by městská policie zbraně nenakoupila, nemohla by používat například ani střelivo nebo pouzdra, která vlastní.

Kromě zbraní vypíše město zakázku na dodávku protiúderových přileb. Těch by v budoucnu měla nakoupit 300. Maximální cena, kterou za ně zaplatí, bude 1,8 milionu korun.

Zřizovatelem městské policie je hlavní město. Celkový letošní rozpočet MPP je zhruba 1,64 miliardy korun. MPP chybí do ideálního stavu 367 zaměstnanců, má jich 2153. Nejvíce strážníků je ve věku 41 až 50 let.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…