Praha vypověděla smlouvu s provozovatelem svátečních trhů. Prý měl blízko k Janouškovi

19.08.2014 22:23

Praha vypověděla smlouvu firmě Taiko na provozování vánočních a velikonočních trhů v centru města. Novinářům to řekla radní Eva Vorlíčková (TOP 09). Město vypíše výběrové řízení na nového provozovatele. Taiko provozuje také areál Žlutých lázní u Vltavy, ty v pronájmu firmy podle informací ČTK zůstávají.

Praha vypověděla smlouvu s provozovatelem svátečních trhů. Prý měl blízko k Janouškovi
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Smlouva s firmou Taiko trvala deset let. Podle radních byla pro Prahu nevýhodná. Taiko ročně městu platilo 2,66 milionu korun. Na začátku příštího roku začne firmě dvouletá výpovědní lhůta.

Mluvčí Taika Hana Tietze ČTK řekla, že společnost má zatím informace o konci smlouvy pouze z médií. Město má podle ní na podobný krok právo, překvapuje ji ale prý to, že vedení metropole společnosti dosud způsob provozování trhů nijak nevytýkalo. „Pokud vyhlásí nové výběrové řízení, tak se do něj samozřejmě přihlásíme," dodala.

O firmě Taiko se v médiích mluví ve spojení s kontroverzním pražským podnikatelem Romanem Janouškem, blízkým přítelem bývalého primátora Pavla Béma (ODS). V dozorčí radě firmy seděla od roku 2004 do roku 2009 Janouškova manželka Simona Steiningerová. Žluté lázně s oblibou využívaly k oslavám špičky pražské ODS, například po volbách v roce 2010 se v nich konaly oslavy výsledků voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…