Praha vytvoří funkci ombudsmana pro oblast evropských fondů

29.08.2017 14:36

Nově a zcela bezplatně mohou žadatelé a příjemci v Operačním programu Praha – pól růstu ČR využít servisu, který zavádí pražský magistrát pro další vylepšení fungování tohoto dotačního programu. Novinka podle obdržených informací zajistí zejména nezávislé, ale také anonymní posouzení námitek, připomínek, stížností ze strany odborníka se zkušenostmi s přípravou a implementací projektů a s řízením operačního programu.

Praha vytvoří funkci ombudsmana pro oblast evropských fondů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Irena Ropková, radní hlavního města Prahy pro oblast školství a sociální politiky

„Již delší dobu jsme přemýšleli, jak nejlépe komunikovat se žadateli a příjemci v případě jejich stížností na postup úředníků. Proto jsme využili možnosti spolupráce s předním českým odborníkem na evropské fondy a mezinárodní spolupráci Janem Hauserem, který má zkušenosti také přímo s naším operačním programem. Chceme tímto způsobem, který nabízí často velmi žádanou anonymitu, rozšířit kvalitu našich služeb a servisu pro Pražany,“ uvedla radní pro oblast evropských fondů a školství Irena Ropková.

„Možnost, kterou magistrát v oblasti evropských fondů nově nabídne, tedy posouzení určité situace, stížnosti nebo nesouladu třetí nezávislou osobou, je rozhodně cestou správným, transparentním směrem,“ doplnil nově nastupující ombudsman evropských fondů Jan Hauser.

reklama

autor: tan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …