Prahou jde průvod proti rakovině. Senátorka ČSSD nemůže, tak poslala vyjádření

14.06.2014 17:24

Tisíce lidí v růžovém a s růžovými balonky nad hlavami vyšly v poledne ze Staroměstského náměstí na pětikilometrový pochod proti rakovině prsu pod heslem Před rakovinou se neschováš. Převažovaly ženy v růžových tričkách, přišlo ale i hodně mužů v šedých tričkách s růžovou vsadkou.

Prahou jde průvod proti rakovině. Senátorka ČSSD nemůže, tak poslala vyjádření
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Místopředsedkyní ČSSD se stala senátorka Alena Gajdůšková

Akci oceňuje i první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková (ČSSD). „Nemohu být při pochodu proti rakovině prsu. Podporuji ale beze zbytku preventivní programy, které v tomto případě nezpochybnitelně zachraňují životy. Je důležité, aby je ženy nepodceňovaly. Svaz pacientů také podporoval program pozvánek zasílaných ženám, které jsou velmi účinnou metodou záchytu možných onemocnění a prevence,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Růžové pochody proti rakovině prsu se konají v těchto dnech v šesti desítkách zemí. V čele pražského pochodu šly ambasadorky, známé tváře showbyznysu. Spolu s nimi i herecká legenda Jiřina Bohdalová. Na dotaz, proč se pochodu účastní, řekla: „No to je otázka, jako všechny ženy, které musejí držet pohromadě.“ Na pochod do Prahy přijeli lidé z celé republiky.

V cíli pochodu ve Žlutých lázních vypustí všichni k obloze balonky s nápisy Aliance žen s rakovinou prsu a zdravaprsa.cz. Následovat bude kulturní program s bubnovou show Campana Batucada, zahraje a zazpívá i řada známých kapel. Od 19:00 se koná After party v Hard Rock Café Praha. V sobotu také bylo uvedeno do prodeje speciální růžové víno, z každé zakoupené láhve jde na konto proti rakovině 50 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…