Přál bych si defenestraci ministrů Dienstbiera a Pelikána, napsal senátor po prezidentově projevu

29.11.2015 17:12

Senátor Jaroslav Doubrava vychválil projev prezidenta Zemana v nedělní Partii FTV Prima. Doslova prohlašuje, že jsme mohli prožít hvězdnou hodinu. Mohli jsme zhlédnout osvěžující vystoupení tolik odlišné od prohlášení německé kancléřky Angely Merkelové. Ocenil také, že prezident decentně vyzval k defenestraci ministrů Roberta Pelikána (ANO) a Jiřího Dienstbiera (ČSSD).

Přál bych si defenestraci ministrů Dienstbiera a Pelikána, napsal senátor po prezidentově projevu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu Miloše Zemana. Miloš Zeman se stal novým prezidentem České republiky

Doubrava konstatoval, že prezident nevystupoval konfrontačně, pouze připomněl svá předchozí varování související s migrační krizí a na adresu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) poznamenal, že nejedná dost razantně, na čemž Doubrava nevidí nic špatného.

„Pokud hovořil o premiéru Sobotkovi, jemně hovořil o tom, že někteří lidé neradi chodí do konfliktu. Důležité je, že řekl, že Sobotka patří k lidem, kteří nechodí rádi do konfliktu, protože by ‚to‘ mohl prohrát. Narážel tím na primitivní politiku bezmocně post-naivní Merkelové a tragikomických šéfů EU. Zdůraznil, že někdy sobotkovská opatrnost může být i výhodou, ale ne v době příchodu bouře a nebezpečí před branami,“ napsal Doubrava.

Celý komentář najdete zde

Člen horní komory parlamentu ocenil prezidentův odkaz na politologa Petra Robejška, podle něhož si Evropa zve uprchlíky na letní školu v přírodě a pak se diví, když jim někteří účastníci školu v přírodě zapálí. My bychom přitom měli zúčtovat především s vůdci teroristů, na což prezident také upozornil. Konečné řešení krizové situace ale není v rukou Západu, ale v rukou Kurdů či Asadovy syrské armády, která bojuje proti islamistům na zemi.

„Pokud řekl, že většina českých politiků se ještě neprobudila, bylo to jemné upozornění, že je na čase sdílet obavy veřejnosti. Z mého hlediska to také znamená, a je to mé zbožné přání, aby ministři v čele se Sobotkou provedli defenestraci Dienstbiera a Pelikána,“ pokračoval senátor.

Nakonec dodal, že bychom měli ctít českou armádu, neboť brzy může přijít doba, kdy budeme potřebovat její pomoc. Měli bychom proto udržovat v chodu české zbrojní firmy, poskytovat tím nová  pracovní místa a vojákům, kteří dlouhá léta sloužili vlasti, místa ve státní správě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…