Přál si snad smrt Zemana? Šarapatka z Rady ČT má problém, poslankyně chce jeho hlavu

21.01.2020 19:23

Poslankyně Barbora Kořanová (za ANO) chce Poslanecké sněmovně navrhnout odvolání Zdeňka Šarapatky z Rady České televize. Reaguje tak na Šarapatkovo provokativní vyjádření ke smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery, kdy Šarapatka na Twitter napsal, že smrt je popleta, a přidal fotografii Kubery s prezidentem Milošem Zemanem.

Přál si snad smrt Zemana? Šarapatka z Rady ČT má problém, poslankyně chce jeho hlavu
Foto: Facebook.com
Popisek: Zdeněk Šarapatka s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem

„Smrt je popleta: dobří odcházejí...,“ zněl stručný vzkaz na Twitteru Zdeňka Šarapatky. Pobouření u mnohých lidí ale vyvolala fotografie pod textem, která jasně naznačuje, že podle člena Rady České televize měl radši zemřít Miloš Zeman.

 

 

Upozornila na to poslankyně Barbora Kořanová, která navíc chce navrhnout Šarapatkovo odvolání. „Toto vyjádření je otřesné. To nemůže přicházet od lidí, kteří mají reprezentovat veřejnost v orgánech veřejnoprávních médií. Rozhodla jsem se, že navrhnu Poslanecké sněmovně odvolání Zdeňka Šarapatky z Rady ČT,“ uvedla.

 

Smrt předsedy Senátu vyvolala vlnu reakcí po celé republice a ne všechny se nesly v pozitivním duchu.

Servítky si nebral například spisovatel Jan Žáček. „Upřímně řečeno, pan Kubera zemřel. No a co? Umírá strašně moc vzácných lidí. Pan Kubera býval členem KSČ. Tedy nebyl vzácný člověk. Propagoval kouření, tedy jed. Z Teplic udělal arabské město. Čím mi má být sympatický?“ napsal Žáček.

Není to poprvé, kdy Šarapatka dal prezidenta Zemana do spojitosti v případě úmrtí veřejně známé osoby.

„Táňa Fischerová mi kdysi říkala, že Zemana holt musíme nějak vydržet. Dneska umřela, nevydržela. Děkujeme, vrchnosti...,“ napsal jízlivý komentář v prosinci loňského roku.

Rada České televize má patnáct členů, které volí a odvolává Poslanecká sněmovna na funkční období šesti let. Každé dva roky se rozhoduje o funkčním období pěti členů rady, přičemž mohou být buď odvoláni, nebo opět zvoleni do funkce na dalších šest let. Zdeněk Šarapatka se blíží konci svého mandátu a je otázkou, zda bude kvůli svým výrokům na adresu prezidenta ve funkci pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…