Prasárna, idioti. Zmatek kolem výroku mladého Klause o Babišovi vrcholí

02.03.2017 9:04

Vládnout s hnutím ANO Andreje Babiše? Toť otázka, která rozvířila vody v Občanské demokratické straně. Václav Klaus mladší, expert občanských demokratů na školství, totiž pro Seznam Zprávy připustil, že by to bylo možné. To však někteří jiní odmítají. A co k celé věci říká šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl?

Prasárna, idioti. Zmatek kolem výroku mladého Klause o Babišovi vrcholí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„S Babišem může ODS vládnout, když budeme mít 15 procent,“ zní titulek rozhovoru s Václavem Klausem mladším na serveru Seznam Zprávy. A právě tato věta rozbouřila ODS. „Titulek = slušná prasárna,“ poznamenal europoslanec za ODS Jan Zahradil. Obdobného názoru je i šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

„Na tom videorozhovoru s mladým Klausem se zcela jasně ukázalo, kolik idiotů si dělá názor jen podle zpackanýho titulku, aniž by znali obsah rozhovoru. U některých lidí mě to ovšem vůbec nepřekvapuje,“ napsal.

A jak to tedy skutečně Klaus mladší řekl? „Politika vymezovat se vůči tomu a vůči tomu podle mě nemůže přinést úspěch, a jestli ODS dosáhne slabého výsledku a bude mít 7–8 procent a řekněme, že ten pán, o kterém se nesmí mluvit, si bude vybírat mezi sedmi stranami,“ začal v rozhovoru mluvit o vládních koalicích Václav Klaus mladší. „Ale o tom právě chci mluvit,“ reaguje Jindřich Šídlo, jenž s ním rozhovor vedl. 

Anketa

Udělala ODS na Vysočině chybu, když nedala Miroslavu Němcovou na 1. místo kandidátky?

6%
94%
hlasovalo: 5692 lidí

„Který jim dá ministra bez portfeje a ministra kultury a oni jako za to budou šaškovat v Parlamentu, tak to je podle mě pozice, do které se ODS nemá dostat,“ dodal Klaus mladší. Šídlo se pak ptá: „Nicméně, abych tomu rozuměl dobře, ODS může jít do vlády s Andrejem Babišem pouze v případě, že bude dostatečně silná?“ „To si myslím, že ano. Aby dokázala ochránit demokracii v České republice, například nedat mu ministerstvo vnitra,“ sdělil Klaus mladší. Dopředu říct, že s Andrejem Babišem do koalice nikdy nepůjde, Klaus mladší nechtěl. 

Původní text ZDE.

„Klaus mladší – koalici s ANO považuji za vysoce nepravděpodobnou. Nebo téměř nemožnou. Nebo pro mě těžko přijatelnou. Nicméně rozumím tomu. Nepodařilo se ho odstřelit ještě před kandidaturou, dokonce dostal v Praze solidní podporu – 10 nominací z 15, 3. místo na kandidátce. Tak se teď pojede kolaborace ODS s Babišem,“ trvá však na názoru k textu i titulku Zahradil. 

Své pak ke spolupráci s hnutím ANO řekl v rozhovoru pro DVtv.cz předseda ODS Petr Fiala. „Hrozí pád na totální dno, hrozí vlády Andreje Babiše či komunistů,“ zmínil Fiala. Jeho strana se spojila se Stranou soukromníků, již mimo jiné financuje Ivo Valenta. „Gratuluji mu k Parlamentním listům, my máme ale dohodu se Stranou soukromníků, nezkoumám, kdo koho financuje. Ivo Valena je i jeden ze sponzorů ODS,“ zmínil Fiala. Podle něj je tak patrné, že ODS sjednocuje část pravice, aby zastavila a vyměnila levicovo-populistickou vládu. 

Video najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…