Prasárna, říká podnikatel Čadek o sporu s Českou poštou

22.09.2015 11:31

Korupční případ v kauze České pošty asi jen tak neskončí. Podnikatel Lukáš Čadek, který se s poštou dohaduje kvůli neuskutečněnému obchodu a následně tvrdil, že měl být uplácen, aby kauza skončila, se totiž nehodlá vzdát jen tak. Na takzvanou dohodu o vině a trestu nepřistoupil, všechny účastníky tak zřejmě čeká soud.

Prasárna, říká podnikatel Čadek o sporu s Českou poštou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Úplatek po Čadkovi měl požadovat sociální demokrat Kamil Choc, který mu výměnou za to slíbil urovnání sporu. Dva miliony měly prý jít do kasy ČSSD, další milion do kapsy ministra vnitra Chovance.

Čadkův důvod, proč se nedostavil na policii k dohodě, nyní přinesl server Lidovky.cz. „Necítím se vinen ničím a v ničem a celé to vnímám jako prasárnu a jakousi odplatu za to, že jsem chtěl na něco ukázat,“ řekl Čadek. 

Původní text ZDE.

Dohoda o vině a trestu měla nastat v rámci zkráceného přípravného řízení. Případ byl totiž uzavřen jako nepřímé úplatkářství a Čadkovi s Chocem oznámeno podezření z přečinu. Státní zástupce se v rámci tohoto přípravného řízení mohl s aktéry dohodnout na vině a trestu, což však nenastalo. 

Státní zástupce Zdeněk Matula nechtěl celou záležitost komentovat. Návrhy trestů, pokud bude věc předložena soudu, budou dle něj prezentovány až v řízení před soudem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…