Prasata, hovada, huliči, opilci, chamtivci. A ženská přirození. Časopis rozebral rozchod konvičkovců a Úsvitu

06.06.2016 9:34

Rekonstrukci toho, proč se rozpadl Blok proti islámu, se pokusil dát dohromady časopis Týden. Jak magazín podotýká, lídr hnutí Martin Konvička a Vít Bárta, který podle všeho tahá za nitky v Úsvitu, už nejsou kamarádi. A všichni se navzájem obviňují.

Prasata, hovada, huliči, opilci, chamtivci. A ženská přirození. Časopis rozebral rozchod konvičkovců a Úsvitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová

„To víte, že to člověka mrzí. Před měsícem a půl jsme měli průzkumy přes pět procent a vycházelo nám v nich, že máme šanci uspět ve všech krajích. A teď tohle,“ posteskla si nad rozpadem Bloku proti islámu a rozkolem se sněmovním Úsvitem – Národní koalicí bývalá místopředsedkyně Bloku Jana Volfová, někdy také přezdívaná Velká Džejn.

Blok proti islámu se nejprve rozkmotřil se stranou Úsvit, následně jej opustil i lídr a hlavní „islamobijec“ Martin Konvička. Spolu s ním odešel i sociolog Petr Hampl. Oba dva založili novou platformu, Iniciativu Martina Konvičky. Ústřední postavou Bloku proti islámu je tak nyní právě Volfová, jež jej přejmenovala na Blok proti islamizaci a snaží se udržet spojenectví s Úsvitem. Jak uvádí časopis Týden, členové Úsvitu jsou pod vedením bývalého šéfa Věcí veřejných Víta Bárty. To je však mohutně stranou popíráno.

Rozpadu Bloku proti islámu předcházel bouřlivý sněm, kde se mimo jiné členové nazývali prasaty či hovady, obviňovali se z hamižnosti, alkoholismu, kouření marihuany či z organizování vražd protivníků. „Teď se obě party snaží tvářit, že za vše mohou ‚ti druzí‘, a když se s nimi konečně rozloučili (a zažalovali je o ušlé peníze), mohou Čechům vystrašeným uprchlickou vlnou konečně nabídnout tu správnou alternativu a recept, jak v zemi zatočit s islamisty,“ podotýká Týden.

Volfová tak mimo jiné uvádí, že konečně po dlouhé době vidí světlo. „Ukazuje se, že lidé jdou hlavně za myšlenkami,“ říká. Stejná bojovnost je patrná opět na Martinu Konvičkovi, který uvádí, že nechce bojovat s Janou Volfovou a jejími vlčaty. „Mým úkolem je zabránit islamizaci naší země,“ podotkl.

Počátek rozpadu je však patrný již před několika týdny, kdy z místopředsednické funkce Bloku proti islámu odstoupil Petr Hampl, kdy se pohádal jak s Úsvitem, tak s Janou Volfovou, kterou obvinil z uzavření nevýhodné smlouvy právě se stranou kolem předsedy Miroslava Lidinského. „Jano Volfová, obviňuji tě, mám na tebe řadu kompromitujících materiálů. Odstup, nebo budu denně stát s transparentem před tvým domem,“ měl tehdy říci Hampl Volfové. A začala válka – Hampl po výzvě Volfové skutečně kompro vytáhl, ta následně zase vytáhla e-mail od Hampla, v němž naznačoval, že ho Velká Džejn chce sprovodit ze světa a odposlouchává ho. Ta samozřejmě veškerá obvinění odmítá. 

Jedním z důvodů kritiky Konvičky ze strany Volfové a některých bývalých členů bylo také jeho volnomyšlenkářství a „rekreační“ drogy. Po jeho nočních jízdách pak většinou vznikaly i statusy na sociálních sítích, například o mletí muslimů na masokostní moučku či že německá kancléřka Angela Merkelová je pí.a. O Volfové pak Konvička napsal, že je tlustá pí.a. 

„Slovo na ,pí‘, které v diskusi použil Martin Konvička, už nepoužíváme. Asi si dal doma panáčka, přečetl si od Volfové nějaký nepřátelský status a zareagoval,“ míní Hampl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…