Prase Zeman půjde do p*dele, napsal farář. Je z toho oficiální skandál, řeší to nejvyšší místa

12.07.2017 14:16

Zaděláno na církevní skandál? Kněz z Horní Plané totiž na Twitteru nazval prezidenta Miloše Zemana prasetem. Dále vyjádřil naději, že Zeman se svým mluvčím Ovčáčkem půjde brzy do p*dele. Celou věcí se už zabývá generální vikář diecéze, informován byl i kardinál Duka.

Prase Zeman půjde do p*dele, napsal farář. Je z toho oficiální skandál, řeší to nejvyšší místa
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Debaty na sociálních sítích bývají ostré a uživatelé nechodí pro daleko ani pro vulgární výrazy. Horší však je, pokud takové vulgarity používá kněz, služebník boží, a to přímo vůči hlavě státu.

Přesně to se totiž stalo. Farář z Horní Plané Jan Špaček se po přečtení jednoho z tweetů hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka neudržel a spustil záplavu nadávek.

„Je to ubožák. Doufám, že už brzo půjde i se svým prasetem do pr***e!“ napsal kněz Špaček na adresu mluvčího Ovčáčka.

V současné době je už vulgární příspěvek smazán. Jiří Ovčáček ale nezahálel a zavčasu si udělal snímek obrazovky. S nadávkami od kněze se následně „pochlubil“ na svém facebookovém profilu.

Anketa

Kdo má vaši důvěru?

hlasovalo: 4978 lidí

Netrvalo dlouho a přišla reakce. Za svého kněze se okamžitě omluvil generální vikář příslušné diecéze. „Pane Ovčáčku, jménem P. Jana Špačka se omlouvá i generální vikář diecéze, který se s uvedeným názorem zveřejněným na profilech neztotožňuje. A to ani církev, zde přikládám omluvu P. Jana Špačka, faráře v Horní Plané. Jeho výrok byl smazán. Děkuji za pochopení i přijetí omluvy. Mons. ThLic. David Henzl,“ stálo krátce poté na Ovčáčkově profilu na Facebooku.

„Je samozřejmostí nejen omluvu přijmout a také za ni upřímně poděkovat. A to nyní činím. V současné společnosti je mnohdy omluva považována za slabost. A tou rozhodně není. V minulosti (letoví dispečeři), jsem učinil to samé. Přeji vše dobré panu faráři i panu generálnímu vikáři,“ zareagoval pohotově Zemanův tiskový mluvčí.

Zároveň s tlumočeným textem omluvy byl k příspěvku tzv. označen i oficiální profil kardinála a šéfa českých katolíků Dominika Duky. Je tedy jisté, že pražský arcibiskup se o záležitosti dozví.

Omluvit se stihl i samotný kněz Špaček. „Chtěl bych vyjádřit svou omluvu, pokud jsem se jakýmkoliv nevhodným způsobem dotknul na Twitteru osoby hlavy státu a jeho spolupracovníků,“ napsal si na Twitter.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček se nakonec k věci vyjádřil na sociálních sítích ještě jednou a poděkoval faráři za omluvu. „Věc je tím uzavřena a není důvodu ji využívat proti církvi jako takové,“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…