Prase, hovado, zmlátím tě, kasal se na Trumpa slavný filmový drsňák. No a teď po volbách...

24.11.2016 9:16

V průběhu prezidentské kampaně byl Donald Trump tvrdě osočován ze všech stran. Nejvíce ze strany médií, afroamerické populace a známých herců. Po Trumpově vítězství však přece jenom začínají někteří z nich zmírňovat svůj tón.

Prase, hovado, zmlátím tě, kasal se na Trumpa slavný filmový drsňák. No a teď po volbách...
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Většina umělců z Hollywoodu jednoznačně podporovala demokratickou kandidátku Hillary Clintonovou a někteří dokonce hrozili, že v případě úspěchu Trumpa se odstěhují pryč ze Spojených států. Známá zpěvačka Barbra Streisand a úspěšný spisovatel Stephen King hovořili o Kanadě, Cher v nadsázce dokonce o Jupiteru. Hollywoodská star Samuel L. Jackson zase uvažoval o vystěhování se do Jižní Afriky. Nikdo z nich však podle aktuálních informací své hrozby nesplní.

Ještě mnohem emotivněji však na začátku října reagoval na Trumpa představitel mnoha nezapomenutelných filmových postav Robert de Niro. Ve vztahu ke 45. prezidentu Spojených států se asi nejvíce hodí připomenout roli boxera, kterou ztvárnil de Niro před šestatřiceti lety v Oscary oceněném filmu režiséra Martina Scorseseho Zuřící býk. „Je to prase a hovado. Jsem z něj tak rozčílený. Nejradši bych ho praštil rovnou do obličeje,“ prohlásil de Niro.

Následně se do de Nira pustila další hollywoodská hvězda, držitel Oscara z roku 1979 a také otec Angeline Jolie Jon Voight, který jeho slova označil na Twitteru za mimořádně hloupá. V rozhovoru pro Fox News se potom jako jeden z mála amerických herců přihlásil k podpoře Trumpa. „Občas sice používá poněkud expresivnější výrazy, ale říká pravdu a já s ním ve většině témat souhlasím,“ prohlásil pro Fox News Voight, jehož dcera přitom horuje pro přijímání uprchlíků.

Od této události však uplynulo několik týdnů a Donald Trump překvapivě porazil většinou herců a umělců podporovanou Hillary Clintonovou. Své agresivní výpady vůči němu nyní mírní i „Zuřící býk“ Robert de Niro. „Chtěl bych jen říci, že musíme čekat a doufat, že Donald Trump povede tuto zemi takovým způsobem, aby to bylo ku prospěchu pro nás Američany i celý svět,“ uvedl podle Fox News de Niro při převzetí Prezidentské medaile svobody.

Svoji podporu vyjádřila Trumpovi i další známá tvář Hollywoodu, držitel Oscara Jeff Bridges, ačkoli v minulosti podporoval Hillary Clintonovou. V rozhovoru pro server Entertaiment Weekly poznamenal, že jej potěšila Trumpova děkovná řeč po oznámení výsledků voleb. „Líbí se mi taky jeho nepředvídatelnost. Kdybych chtěl být méně diplomatický, tak bych zvolil slovo pokrytectví. On je prostě normální člověk z masa a kostí a bojuje se stejnými démony jako my všichni ostatní.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…