Prase, prase, prase, napsal nedávno Babišův novinář o Zemanovi. Dnes to schytal Hašek

14.08.2015 10:20

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se snaží zachránit svůj politický vliv tím, že podněcuje nenávist a vzbuzuje strach. K takovému závěru dospěl komentátor Petr Kamberský, který se v dnešních Lidových novinách zamýšlí nad tím, proč Hašek svolává kvůli imigrantům bezpečnostní radu Jihomoravského kraje.

Prase, prase, prase, napsal nedávno Babišův novinář o Zemanovi. Dnes to schytal Hašek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Kamberský poukazuje na to, že běženci Jihomoravský kraj neohrožují bezpečnostně, protože zde nechtějí žít a vnitro je zde nebude krátkodobě hostit v táborech. Imigranti neohrožují region ani hospodářsky, protože kraj je nebude ani šatit, ani živit.

Moravanům teď nic nehrozí. Proč to tedy Hašek dělá?

„Aniž bychom bagatelizovali skutečnou hrozbu, kterou migrace z Asie a Afriky pro Evropu je, a potenciální hrozbu, kterou se může i pro Česko stát, Moravanům teď opravdu nic nehrozí. Proč to tedy pan Hašek dělá?“ ptá se Kamberský.

A zároveň si na tuto otázku odpovídá poukazem na to, že po „zpackaném puči proti předsedovi Bohuslavu Sobotkovi to má hejtman Jihomoravského kraje nahnuté“.

Haškovi hrozí pozice opuštěného kůlu v plotě

Haškovu pozici prý Sobotka oslabil tím, že na svou stranu přetáhl část vnitrostranické opozice. Haškovi prý tak hrozí postavení opuštěného kůlu v plotě. Včetně toho, že jej Sobotka vyšachuje z příštích krajských voleb. Pokud by Hašek přišel o hejtmanství, ztratil by celou mocenskou základnu včetně předsednictví v Asociaci krajů ČR.

Podle Kamberského je rázný boj proti uprchlickému nebezpečí jedním z posledních pokusů Haška, jak se u moci udržet.

Komentátor uznává, že strach z běženců je sociální fakt, a populismus byl, je a bude součástí politického boje. Jenže v tomto případě Haškův přístup velmi ostře kritizuje zejména poslední větou svého komentáře: „Kdo se chce udržet či vynést nahoru tím, že podněcuje nenávist a vzbuzuje strach, páchá obyčejné zlo.“

Jihomoravský hejtman se stal terčem kritiku Petra Kamberského nedlouho poté, co si komentátor nebral servítky ani s prezidentem Milošem Zemanem, kterého z dovolené na Twitteru titulovat třikrát "prase".


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…