Prásk! Zeman a Klaus. Přišlo vážné obvinění, v den, kdy jeden vyznamená druhého

28.10.2019 16:11

Novinář a teolog Richard F. Vlasák označil prezidenta Miloše Zemana za „největšího zrádce obyčejných lidí“. Jako jeho nejčerstvější zradu chápe navržené státní vyznamenání pro Václava Klause. Zeman s Klausem jsou podle něj staří kamarádi z dob privatizace a opoziční smlouvy, kteří už nemají co nabídnout a jen dělají ostudu. „Vezměte rozum do hrsti a pošlete se vší vervou a hněvem tyhle dva staříky, kteří dělají ostudu svým šedinám, vstříc vycházejícímu slunci,“ vybízí Vlasák.

Prásk! Zeman a Klaus. Přišlo vážné obvinění, v den, kdy jeden vyznamená druhého
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Vlasák, přestože vzděláním teolog a historik, je dle svých slov dělnického původu a netrpí snobismem. „Nikdo mě nemůže podezírat z pravičáctví, já bych snad raději objel blok, abych nemusel odbočit vpravo,“ píše také v předstihu svým kritikům v době, kdy hlavní politické osočování Miloše Zemana přichází právě zprava.

Anketa

Existoval v Československu doopravdy jeden československý národ?

56%
44%
hlasovalo: 7691 lidí

„Vidím všechny ty umakané lidí, kteří za umolousaný plat odvádějí stejnou nebo i lepší práci než v Německu. Vidím, jak stěží vyjdou s gáží, a přitom zvládnou zaplatit složenky a nájem, třeba i jablíčko dětem na svačinu. Mají můj respekt a vždycky se za takové lidi budu prát,“ píše ve svém komentáři na webu Britské listy.

Vlasák nechápe, co vlastně všichni tito „obyčejní“ lidé na Zemanovi vidí. Zeman je naopak podle něj spolu s Klausem jedna ze zásadních příčin jejich dnešních potíží. „Klaus je králem armády kmotrů, kmotříčků, šíbrů a zlodějů, kteří z vašeho platu udělají cár papíru a seberou tisícovkou bobek po svých čivavách,“ nebere si servítky Vlasák s tím, že Klaus je zodpovědný za průběh privatizace. „Nu a vidíte, Miloš Zeman jej dekoruje vysokým státním vyznamenáním,“ diví se Vlasák.

„Proto je Miloš Zeman zrádce obyčejných lidí, tedy i těch, kteří jej bezmezně milují,“ má jasno komentátor. A přidává dávný příběh opoziční smlouvy, která byla zradou na všechny tehdejší voliče ČSSD. „Představte si nějakou nóbl čtvrť, Klaus nalévá a Zeman se z inteligentního levičáka stává pijanem. Vidím ten obraz před sebou. Klaus s vehemencí nekalého obchodního cestujícího, strká črtu opoziční smlouvy, podepsána byla, nemýlím-li se, u Benešovy vily, nebohému Mildovi, který s heslem lidskost proti sobectví obrážel ve svém autobuse shromáždění věrných, vás, obyčejných lidí,“ píše Vlasák.

Podle Vlasáka je úcta k těmto prezidentům zbytečná a nezaslouží si ji. „Milí obyčejní lidé, zítra je uvidíte. Ty, kteří vám zničili život a z naší krásné země udělali montovnu bez budoucnosti. Koukněte se na své vnuky a vysvětlete jim, že fanfáru z Libuše hráli i Háchovi, a ve Vladislavském sále byl zvolen Klement Gottwald,“ píše Vlasák na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…