Pravičák: Nadávali nám do rudých sviní, zrádců a kolaborantů. protože jsme neposkakovali kolem konvoje. Já se na Američany půjdu podívat, pokud...

01.04.2015 18:55

Publicista, informatik, vysokoškolský vyučující a někdejší člen ODS Josef Myslín se znovu ozývá a stojí to za to. Nebere si totiž servítky kvůli průjezdu amerického konvoje Českem a o velvyslanci Spojených států v Česku mluví rovnou jako o soudruhu protektorovi, který si snad myslí, že nejsme suverénní stát. Ale pozor, to podle Myslína není ten největší problém. Onen největší problém máme prý hledat v nás.

Pravičák: Nadávali nám do rudých sviní, zrádců a kolaborantů. protože jsme neposkakovali kolem konvoje. Já se na Američany půjdu podívat, pokud...
Foto: archiv
Popisek: Josef Myslín

Americký konvoj opustil Česko. Nebyl to první spojenecký konvoj přes naše území a jistě nebyl ani poslední. Průjezd schválila vláda, takže bylo v podstatě všechno v pořádku, a dál není co řešit. Tedy až na hysterii, kterou průjezd konvoje vyvolal. Lidé s americkými vlajkami postávali podél silnic a fotili se s Američany v podstatě jen proto, že jeli kolem, dnes nás přece od nikoho neosvobodili, jeli jen z místa A do místa B.  Nemluvě o tom, čeho se dočkali lidé, kteří odmítli jásat nebo si snad dovolili vyjádřit i nesouhlasné stanovisko. Máme sice demokracii, ale česká verze demokracie má háček.

Máme vůbec nějakého nepřítele?

„Velcí příznivci demokracie ctí demokracii jen tehdy, pokud demokraticky uspěje jejich vlastní názor. To jsme ostatně mohli vidět už při volbě prezidenta České republiky. A abych nezapomněl – ten prezident by také měl být jen loutkou zastupujícího říšského protektora soudruha Schapiro. Co si to vůbec americký velvyslanec dovoluje? Od kdy velvyslanec má co komandovat hlavu suverénního státu? Na druhou stranu – možná si myslel, že my už vlastně ani nejsme suverénní stát. Chováme se totiž jako kolonie. Sami, dobrovolně,“ konstatuje Myslín.

Vrcholnou servilitu pak podle něj předvádějí ti, kteří dnes žádají, aby tu Američané zůstali natrvalo a postavili si tu základnu. "Takové zvací dopisy tady už v minulosti byly – a nejvíce se jimi ohání ti, kteří si dnes ucvrknou do textilu, jen co z dálky uvidí Američana," ulevil si. Někteří z nich prý byli schopni každému, kdo tuto maršparádu dostatečně nadšeně nepodporoval, nadávat do bolševiků či rudých sviní. "A také jsme byli označeni jako český plebs nesrovnatelný s americkým božstvem. To, že ten, kdo projeví jiný názor než ten lokajský vítací, by měl strávit minimálně hezkých pár let v kriminále, bylo pro naše uctívače USA patrně samozřejmé," dodal.

Zásadní problém vidí v tom, že čeští občané nejsou dostatečně sebevědomí a mají potřebu se k někomu přiklánět. Chovají se až servilně a lokajsky, aniž si uvědomují, že mohou být spojencem ZSA a současně mohou upozorňovat na chyby velmoci v zahraniční politice. Stejně tak by Češi, Moravané a Slezané měli vědět, že mohou udržovat dobré vztahy i s jinými státy. Byt přítelem jedné země ještě automaticky neznamená, že jsme nepřítelem jiné. „A máme vůbec nějakého nepřítele? Pro mě do nekonečna omílané Rusko nepřítelem prostě není. Já si s Ruskem přeji dobré vztahy a dobré obchody stejně jako se Spojenými státy americkými či třeba se zeměmi Evropské unie,“ říká jasně autor.

Celý text najdete zde

Vyjádřete svůj názor tam, kde to má smysl

Pokud chtějí lidé něco změnit, měli by to udělat v čase a místě, kde to jde, tedy u voleb. Měli bychom si zvolit politiky, kteří se nebudou chovat jako lokajové velmocí a budou dělat samostatnou zahraniční politiku. Pokud totiž někdo nadává na americké vojáky, již se zúčastňují bojových misí, nebo označuje české vojáky ve stejné pozici za žoldáky, nesmí zapomínat na to, že vojáci jen plní záměry politiků.

„Průjezd konvoje, stejně jako účast české armády na misích a mnohé další, jsou legitimní rozhodnutí legitimní české politické reprezentace. Že motivem bývají právě ona servilita a lokajství, to je věc jiná. Jestliže si tedy chceme stěžovat, pak na pravém místě – v první řadě bychom měli zajistit (přesvědčením současných či volbou nových politiků), aby politici přestali být servilními lokaji, ať už Moskvy, Pekingu, Bruselu, Washingtonu či jiného mocenského centra. Aby dělali svébytnou zahraniční politiku sledující zájmy této země,“ uzavírá své vyjádření Myslín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…