Pravice na sebe nesmí útočit, jinak pomůže komunistům, varuje Štětina

14.08.2013 22:05

Předčasné volby do Poslanecké sněmovny jsou už velice pravděpodobné, i když sněmovna ještě nebyla rozpuštěna. Senátor Jaromír Štětina tak předvídá, jak bude vypadat předvolební kampaň od KSČM, kterou dlouhodobě kritizuje: demagogie a cílení na sociálně slabé.

Pravice na sebe nesmí útočit, jinak pomůže komunistům, varuje Štětina
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaromír Štětina

"Tuto metodu komunisté s úspěchem používají už od nepaměti. Nepochybuji o tom, že ji před volbami opět nasadí a možná se jim podaří ošálit značný počet lidí ze sociálně slabších a méně vzdělaných vrstev obyvatelstva. Určitě zároveň spustí i dehonestační kampaň proti demokratickým politikům," uvedl Jaromír Štětina pro Prvnízprávy.cz.

"V této situaci je proto důležité, aby pravicové strany proti sobě neútočily a aby si vzájemně neokopávaly kotníky. Veškeré rozpory pravice jsou totiž vodou na mlýn komunistů a kryptokomunistů," varuje senátor za TOP 09.

Podle něj v KSČM použijí ještě jednu „metodu“: absolutní bagatelizování zločinů komunismu. „Komunisté postupují podle hesla známého už od Lenina: Když se kácí les, tak létají třísky. Oni prostě tvrdí, že při cestě k úžasné a spravedlivé společnosti, ve které se jednou bude žít jako ráji, došlo k drobným omylům a chybám,“ předvídá Štětina.

„Tímto způsobem omlouvají zvěrstva a zločiny, která mají na svědomí. Je historicky doloženo, že všude tam, kde se komunisté dostali k moci, tak fyzicky zlikvidovali nejaktivnější část společnosti, protože ji potřebovali neutralizovat a ovládnout. Dnes tento postup označují za přehmaty a omyly a daří se jim o tom část lidí přesvědčit. To je to známé falšování dějin z jejich dílny,“ dodává.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…