Pravice potřebuje zchladit hlavu. Zeman je stratég, radí komunistka

02.08.2013 14:28

Podle poslankyně za KSČM Kateřiny Konečné si pravice špatně vykládá slova prezidenta Miloše Zemana. Ten řekl, že pokud neprojde vláda Jiřího Rusnoka, možná dostane druhou šanci bývalá koalice. Jenže Konečná upozorňuje, že jde spíše o strategický krok.

Pravice potřebuje zchladit hlavu. Zeman je stratég, radí komunistka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Podle ní snad muselo její pravicové kolegy skolit horko, přivedlo je prý až do halucinogenních stavů. „Jinak si totiž nemohu vysvětlit natěšení některých pravicových zákonodárců na sestavování vlády. Podnět k tomu jim dal prezident poznámkou, že kdyby mu neprošla Rusnokova vláda, zřejmě vyzve k sestavení kabinetu dosavadní koalici,“ píše Kateřina Konečná.

„Jenže Miloš Zeman je velmi schopný stratég, zdánlivě předhozená udička je jen nátlakem na levici, aby podpořila jím prosazovanou vládu. Tím parlamentní levici na jednu stranu trochu vyděsil, na druhou stranu naštval. Sám totiž tvrdí, že s vyděrači se nevyjednává,“ vysvětluje pravý význam prezidentových slov.

„Netuším, a ani mě to zatím příliš nezajímá, jací politici v řadách pravice se už nyní vidí v ministerských křeslech. Už jen prezidentův požadavek 101 notářem ověřených podpisů by je měl zchladit. Vím jen, že až k hlasování o důvěře této vládě dojde, nebude pro stranu, kterou ve sněmovně zastupuji, důležité, jestli vládu tvoří spřízněnci hlavy státu, ani třeba věk jejích členů. To podstatné je, zda nebude pokračovat v asociálních krocích Nečasova kabinetu,“ dodává, proč KSČM zřejmě podpoří Rusnokovu vládu.

„Moji pravicoví kolegové, doporučují vám hodně pít (myslím nealko) a ideálně mokrý ručník na hlavu. Je to dobré v parných dnech i na halucinogenní iluze, že vám prezident dá šanci. A pokud se mýlím, pak by takové jednání první hlavy státu přímo zvolené převážně levicovými voliči bylo neuvěřitelně studenou sprchou,“ uzavírá Konečná.

reklama

autor: pan

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…