Pravice zavlekla zemi do hnoje, hřímá Paroubek

16.06.2013 20:27

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) je znechucen situací, kterou odstartovala čtvrteční policejní akce a jejímž výsledkem je sedm zadržených lidí. Paroubek kauzu označuje za "skandál monumentálních rozměrů" z bezprostřední blízkosti Petra Nečase (ODS), který podle něj žádný premiér nemůže politicky přežít.

Pravice zavlekla zemi do hnoje, hřímá Paroubek
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

"Šéfka sekretariátu Nagyová přece pro něj nebyla jen výkonnou úřednicí, která 'dře jako kůň' (ve dne v noci, pochopitelně), ale byla také jeho životní partnerkou. Nemůže ji prostě hodit přes palubu, zapřít a zapudit, jako by to mohl udělat u člověka, ke kterému nemá žádný osobní vztah," vysvětluje Paroubek, proč očekává Nečasův pád.

Podle předsedy strany NS-LEV 21 je smutné především to, že se celá věc odehrává ve vládě, která si za svůj cíl vytyčila boj proti korupci. "Kdyby to nebylo tak smutné, tak by to bylo přímo k popukání. Premiér vlády boje proti korupci a 'pan Čistý' bojující (alespoň podle médií) neúnavně s kmotry je s nimi jedna ruka. Když ne sám, pak tedy určitě prostřednictvím paní Nagyové požívající veškerou jeho důvěru...," píše Paroubek.

Chlév a hnůj

"A teď to máme! Skandál, který nemá v demokratickém světě obdoby. Pravice, dlouhodobě krytá médii, zavlekla zemi do prasečího chléva plného hnoje," lká poslanec.

Jediným řešením politické krize jsou podle něj mimořádné volby. Otázkou prý je, kdo bude předsedou vlády, která zemi do voleb dovede.

Paroubek si všímá také role policie a státního zastupitelství. Zatímco prý v kauzách, které se týkaly členů sociální demokracie, probíhalo zatýkání teatrálně, dnes se policie s arogancí a hloupostí sobě vlastní snaží tvářit, že nikomu není nic do toho, proč byli státní úředníci a politici ODS zatčeni, stěžuje si.

"Ona bazickou informaci ale podat musí. Říci: Byli zatčeni ti a ti. Tito další lidé jsou toho času na cestách (na útěku). A takové jsou - v obecné rovině - skutkové podstaty. Kdo jen to asi řídí z pozadí? Kam jen vedou všechny nitky?" ptá se poslanec a expremiér Jiří Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…