Pravicová pražská opozice kritizuje plán primátorky ohledně karty Lítačka. Prý je nereálný

25.01.2016 14:28

Opoziční TOP 09 nebere vážně plány primátorky Adriany Krnáčové (ANO) ohledně karty na MHD s názvem Lítačka. TOP 09 i opoziční ODS vadí, že primátorka projekt připravovala potají, aniž informovala zastupitelstvo.

Pravicová pražská opozice kritizuje plán primátorky ohledně karty Lítačka. Prý je nereálný
Foto: Twitter Adriany Krnáčové, tan
Popisek: Karta pro pražskou MHD

„Podle informací, které jsou k dispozici, byla celá akce připravována v naprostém utajení,“ řekl ČTK zastupitel a bývalý náměstek Jiří Nouza (TOP 09). „Mám o tom řešení pochybnost a obavu, že pod vedením paní primátorky dopadají věci neslavně a že stejně může dopadnout i tato,“ doplnil. Podle něj připadá v úvahu otázka, zda jsou kroky primátorky v souladu se zákonem o veřejných zakázkách. „Návrhy primátorky dávno nebereme vážně. Žádný z nich se totiž nikdy nezrealizoval,“ uvedl předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.

Podle předsedy pražské ODS Filipa Humplíka Praha pouze vyměnila červenou kartičku za zelenou. „Jde jen o mlhu vzhledem k exekucím ze strany EMS,“ řekl ČTK. „Paní primátorka má krátkou paměť, na zastupitelstvu žádné informace k opencard podávány nebyly. Tento bod totiž nikdy nepřipustila na program,“ doplnil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…