Pravicovému mysliteli je líto, že v Česku není ještě tak zle. Čtěte proč

20.12.2013 10:47

Nakladatel a politolog Alexandr Tomský nevěřícně kroutí hlavou nad programem nové koalice. Tváří se sice jako sociální, ale odmítá razantní snížení daní, které by chudnoucí české společnosti pomohlo. Místo toho navrhuje kroky vedoucí k vyšší nezaměstnanosti a vyššímu zdanění obyvatel. Zřejmě ještě není tak zle, aby veřejnost donutila vládu provést potřebné kroky.

Pravicovému mysliteli je líto, že v Česku není ještě tak zle. Čtěte proč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politolog a nakladatel Alexandr Tomský

Anketa

Jaké budou letošní Vánoce u vás doma?

hlasovalo: 8105 lidí

„Na každý pokus o snížení daní křičí socdemokraté – kde na to vezmeme? Inu jen a jen z budoucího růstu, milánkové, a nikoli z prohlubování stagnace! Ovšem za předpokladu, že státní investice téměř vždy ztrátové pořádně omezíme a státní aparát zeštíhlíme a jeho byrokratickou zlovolnost odstraníme. A nevadí, že to krátkodobě zvýší státní deficit a dluh. Jak to, že si Angličané poradí bez byrokracie občanek, bez katastru, bez registrace, bez výpisu z rejstříku atd. a ušetří miliardy hodin u nás proběhaných na úřadech?“ klade si otázku Tomský, jenž odešel do Británie za komunistického režimu.

Celý text ZDE

Místo toho koalice plánuje razantně zvýšit minimální mzdu, což jen zvýší nezaměstnanost, a zruší většinu poplatků ve zdravotnictví. Aby peníze lékařům vynahradila, zaplatí jim ze státního, tedy z peněz daňových poplatníků. Přitom DPH by podle filosofa Tomského mohlo klesnout rychle, při politické vůli a s pomocí nouzových legislativních procesů. Lidem by pomohlo snížení daní u jídla i nafty či knih. Z koalice nejpravicovější ANO se ale nechává přesvědčit sociálnědemokratickým bludem a s úpravami daní se počítá až od roku 2015. Stejné hnutí ANO si je přitom vědomo nutnosti pomoci nezaměstnaným absolventům či lidem nad padesát let, což Tomský oceňuje.

Na závěr své úvahy si však posteskne, v Česku ještě zřejmě není tak zle, aby lidé začali požadovat ono snížení daní a tím úlevu pro sebe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…