Pravicový bloger: Zemane, nejít na ruskou ambasádu je prasárna. Omlouvám se matkám sovětských vojáků

09.05.2014 12:41

Prezident Miloš Zeman se dohodl s předsedy sněmovny a Senátu, že se v den státního svátku Ruska nezúčastní recepce na ruské ambasádě. Prý stojí na straně Ukrajiny a nechtějí podporovat politiku Ruska. Několikanásobný Bloger roku František Matějka k tomu dodal, zda by nebylo politicky korektní, aby se rovnou přepsaly celé dějiny a zapomnělo se na miliony mrtvých. Neúčast českých představitelů na oslavách Dne vítězství považuje za „prasárnu roku".

Pravicový bloger: Zemane, nejít na ruskou ambasádu je prasárna. Omlouvám se matkám sovětských vojáků
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tank

Anketa

Co si myslíte o prezidentu Zemanovi? (Hlasování od 16.5.2014)

hlasovalo: 14907 lidí

Matějka, někdejší místopředseda pravicové Strany svobodných občanů, ve svém článku „Omlouvám se za svého prezidenta matkám padlých ruských vojáků“ připomíná, že do druhé světové války se zapojila většina států světa a byl to největší konflikt v novodobých dějinách lidstva.

Více než třetina obětí druhé světové války pocházela ze Sovětského svazu

„Aby spojenci vyhráli, museli se nakonec v mnoha ohledech, například plošným bombardováním měst, dopouštět stejných zločinů, proti kterým do války šli. Celkem zahynulo přes 62 milionů lidí, z toho 34 milionů byly civilní oběti. Z těch 62 milionů byla více než třetina na straně obětí z řad vojáků a civilistů Sovětského svazu, z toho více než 8 milionů vojáků a přes 13 milionů civilistů,“ uvádí Matějka na svém blogu na serveru iDnes.cz.

Celý článek ZDE.

Podle známého českého blogera to byl právě Sovětský svaz a jeho lidé, kteří nejvýznamnější měrou přispěli ke konci druhé světové války. Rusko proto 9. května slaví státní svátek, při kterém si připomíná padlé vojáky a civilní oběti a oslavuje vítězství.

Účast na oslavách je projevem úcty k padlým

„Je projevem úcty nikoli k těm, kteří reprezentují Rusko dnes, ale k těm, kteří padli, zúčastnit se těchto oslav Ruska,“ zdůraznil Matějka. Podle něj se ovšem česká reprezentace postavila za novodobé fašisty na Ukrajině a teď to nemůže vzít zpátky.

Bloger Matějka proto považuje neúčast Miloše Zemana a dalších představitelů České republiky na oficiálních oslavách nejvýznamnějšího státního svátku Ruska za „prasárnu roku".

Až se jednou situace na Ukrajině uklidní, budou naši politici zase hledat cestu na ambasádu

„Až se jednou situace na Ukrajině uklidní, a bez spolupráce s Ruskem to ani omylem nebude, budou naši představitelé zase hledat cesty, jak se na ruskou ambasádu dostat, stejně jako jezdí na zastoupení jiných států, když v předklonu něco chtějí,“ tvrdí Matějka a dodává, že na české představitele už později nemusí nikdo čekat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…