Pravicový bloger k exministru Pilipovi: Krysy vylézají kanálem lidovců

29.11.2013 9:22

Krysy vylézají. Kanálem lidovců. Tímto titulkem nadepsal známý pravicový bloger Dušan Streit své zamyšlení na blogu iDnes.cz. Reaguje tak na to, že MF Dnes dala prostor v rozhovoru bývalému politikovi ODS a zakladateli Unie svobody Ivanu Pilipovi, který nyní radí lidovcům v povolebních vyjednáváních s potenciálními koaličními partnery.

Pravicový bloger k exministru Pilipovi: Krysy vylézají kanálem lidovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídři krajů za KDU-ČSL

"Je neuvěřitelné, jaké zprofanované tváře se do politiky vracejí. Myslel jsem, že už se zdiskreditoval dostatečně a bude od něj navždy pokoj," vyjadřuje své nespokojení na blogu iDnes.cz pravicový bloger Dušan Streit.

Na mysli má Ivana Pilipa, kterého označuje za "zákeřného sarajevského atentátníka, zakladatele neúspěšné zaniklé havlovské strany US-DEU, bývalého trafikanta Evropské investiční banky (v pozici viceguvernéra), eurofederalistu, zřejmě i bývalého amerického agenta pro Kubu, dnes nesmiřitelného obhájce církevních 'restitucí' a hlavně bankrotáře".

Celý blog ZDE.

Politický zombie

Autor článku zdůrazňuje to, že Pilip je vyjednavačem v koaličním jednání za KDU-ČSL v daňové oblasti. "To je tedy expert na slovo vzatý. Místo, aby chodil kanály, tak zase cítí, že by se mohl na nové roli lidovců přiživit. Zároveň to ale ukazuje personální bídu této strany," konstatuje bloger.

A přidává i další jména. "Je to na úrovni jiného lidoveckého 'zombie' a nemravného dědického spekulanta Cyrila Svobody, který chce údajný český starobinec léčit dovozem mladých imigrantů. Chápete křesťany, kteří mohou něco takového přivolávat navzdory přílivu musulmanů do celé Evropy?" ptá se autor textu.

Zmiňuje také dalšího člena vyjednávacího týmu lidovců, Jana Kasala. "Ty farizejské lidovce nám byl čert dlužen! Nakonec... I s ním by dokázali koalici uklohnit," uzavírá svůj blog Dušan Streit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…