Bývalý mládežník ODS napsal od plic Miroslavě Němcové. Popsal i místo, kam by se měla odebrat

18.03.2015 17:43

Za pokrytce označuje poslankyni ODS Miroslavu Němcovou informatik a bloger Josef Myslín. Na kritice je mnohem zajímavější, že se jedná o bývalého člena mládežnické organizace ODS Mladí konzervativci, který i nyní sám sebe označuje jako pravicově orientovaného. Němcové vyčítá, že její dnešní politická činnost spočívá na dvou pilířích - na kritice komunistů a na kritice Miloše Zemana. Myslín to uvádí ve svém blogu na serveru Idnes.cz.

Bývalý mládežník ODS napsal od plic Miroslavě Němcové. Popsal i místo, kam by se měla odebrat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

 Myslín poukazuje na to, že ačkoliv je pravicově založený člověk, musí uznat, že komunistická strana získala o 356 870 hlasů více než ODS. "Co si o sobě vůbec myslíte? Že jste pupek světa, který bude ostatním diktovat, koho smí a koho nesmí volit, kdo smí a kdo nesmí vládnout? To je poněkud svérázné pojetí demokracie, které zastáváte," uvedl na adresu Němcové.

Paní Němcová, Vás lidé objektivně nechtějí

Upozorňuje na to, že v demokracii prostě vládne ten, koho lidé volí a chtějí. "A Vás, nezlobte se na mě, lidé objektivně nechtějí, a proto nevolí. Smiřte se s tím. Jste řadová poslankyně zastupující marginální stranu. A kopáním kolem sebe opravdu nás, své někdejší voliče, zpět nepřivoláte," uvádí.

Vysvětluje také, proč podle jeho názoru tolik lidí dalo v prezidentské volbě hlas současné hlavě státu. "Volba Miloše Zemana nebyla primárně volbou Miloše Zemana jako osoby. Pro velkou část z nás, a já se za to nestydím, to byla především volba proti lidem jako jste vy či Karel Schwarzenberg. Proti lidem, kteří již zcela ztratili poslední zbytky soudnosti a poslední zbytky styku s realitou života běžného občana této země," píše bloger.

Národ jako celek netrápí boj proti komunistům a proti Zemanovi

Podle jeho názoru Němcová neustálým bojem proti Miloši Zemanovi ohromí možná pražskou kavárnu, věčné petenty, pravdolásku a menšinu dosud věrných. "Kdybyste občas sestoupila z piedestalu elity národa, kam se samolibě stavíte, pak byste viděla, že boj proti Rusku, proti komunistům a proti Miloši Zemanovi opravdu není tím, co národ jako celek trápí," píše Myslín.

Já jsem Rudé armádě vděčný za osvobození od hrůz nacismu

Všechny výše zmíněné výhrady by jej ale nepřiměly napsat blog. Tím hlavním impulsem byl prý Němcové výrok o tom, že Česká republika by neměla platit prezidentu republiky cestu do Moskvy, kde se bude konat výročí konce druhé světové války.

"Nevím jak Vy, milá dámo, ale já jsem Rudé armádě vděčný za to, že osvobodila tehdejší Československo od hrůz nacismu. … Sovětští vojáci umírali po milionech, abychom dnes měli v Evropě mír. Museli umírat, protože němečtí nacističtí fanatici toužili ovládnout celý svět," uvedl Myslín.

Poukazuje také na rozdílné postoje Němcové a její strany k bombardování Jugoslávie v roce 1999 a k připojení Krymu k Rusku.

Při humanitárním bombardování umíraly tisíce lidí, při anexi Krymu ke krveprolití nedošlo

Uvádí, že při bombardování Jugoslávie před 16 lety po tisících umírali srbští civilisté, přesto mělo humanitární charakter. "Jak řekl jeden z vašich velkých vzorů a bylo zcela v pořádku,“ uvedl Myslín v narážce na výrok bývalého prezidenta Václava Havla, který bombardování Jugoslávie označil jako humanitární.

Celý text je ZDE

"Ale připojení Krymu k Rusku, při kterém byla vyslyšena vůle lidí a při kterém nedošlo k žádnému krveprolití, bylo bezprecedentní porušení mezinárodního práva," poukázal na dvojí metr s tím, že stále více lidí tuto jednostrannou propagandu odmítá.

Paní Němcová,  jděte k čertu

"Abyste věděla, jsem hrdý na to, že prezident České republiky pojede do Moskvy a že tam bude reprezentovat mou vlast. Já jsem neskonale vděčný, že mám štěstí žít v míru, a věřím, že ani váleční štváči doufající, že v případě konfliktu se na něj budou dívat z tepla parlamentů a generálních štábů, nám onen mír nevezmou," konstatoval s tím, že je rád, že skončila i válka studená a rozhodně si nepřeje její návrat.

V závěru svého zamyšlení Myslín píše, že je "moc dobře", že už Němcová není u moci. Lidé této země prý potřebují více než jen laciný boj proti něčemu, ať už je to boj proti tomu či onomu. "Oni potřebují něco tvořit," podotýká s tím, že lidé jako je Miroslava Němcová "by měli jít k čertu". A co političce ODS vyčítá? "Šíříte jen zlo a nenávist, nic pozitivního nenabízíte a asi ani nabídnout nedokážete. Působíte spíše jako rozparáděná pavlačová tetka. A bohužel, Vaše vystoupení nebývají, ke škodě všech, ani vtipná," uzavřel své zamyšlení Josef Myslín.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…