Pravicový bloger se vysmál těm, co bojkotují olympiádu v Soči. Ať to raději nečtou

10.02.2014 12:14

Pravicový bloger František Matějka se na webu iDnes.cz podělil se svými čtenáři o názor na rozhodnutí některých státníků a politiků bojkotovat zimní olympijské hry v Soči kvůli tomu, že Rusko nedodržuje lidská práva, a nepovažují ho za demokratický stát. Matějka označil všechny, kteří se her odmítli zúčastnit z těchto důvodů, za „šašky". V článku také označil nedávno zesnulého prezidenta Nelsona Mandelu za teroristu.

Pravicový bloger se vysmál těm, co bojkotují olympiádu v Soči. Ať to raději nečtou
Foto: facebook
Popisek: František Matějka

„Mají plnou hubu lidských práv, zatímco adorují teroristy a posílají zbraně a peníze rebelům do zemí, kde vyvolali válečné konflikty, jejichž důsledky co do počtu mrtvých a hospodářského úpadku mají katastrofální vliv. Přestože jsou olympijské hry neslučitelné s politikou, nejeli titíž státníci do Ruska právě z politických důvodů," uvádí František Matějka svůj blog.

Celý příspěvek Františka Matějky na blogu iDnes.cz najdete ZDE

„Olympijské hry začaly. Začaly a jedou navzdory hloupé kampani západních politicky korektních státníků a salónních novinářů. Prý by účast na nich rehabilitovala ruský režim, který není v souladu s vnímáním lidských práv Západem. Jenže kdybychom měli jít do důsledku, pak bychom mohli olympijské hry zrušit úplně," pokračuje bloger. Podle něj totiž neexistuje žádný stát na světě, který by je mohl finančně utáhnout společně s tím, že je naprosto křišťálově čistý.

Na pohřeb Mandely politici jeli, Soči bojkotují

Vzpomenout si pár týdnů před začátkem na fakt, že letošní zimní olympiáda bude v Rusku, a postavit na tom svoji osobní kampaň v boji za lidská práva, považuje Matějka doslova za „typickou politickou prasárnu současné pokřivené doby". Navíc to prý není tak dávno, co se stejní politici, kteří se odmítli zúčastnit her v Soči, sjeli na pohřeb Nelsona Mandely, kterého bloger bez servítků označil za teroristu.

„Daňové poplatníky to stálo balík, zatímco oni se tam plácali po ramenou, usmívali se, fotili s babama, ruku podávali s diktátory, a někteří dokonce chrápali ve smutečních sedačkách. Byli to ti samí, kteří před tím, než začali kritizovat lidská práva v Rusku, poslali vojáky, techniku a prachy do Iráku, údajně plného zbraní hromadného ničení. Taková jitrnice, jakou svět neviděl," píše Matějka.

„A teď odmítli jet podpořit své národní sportovce proto, že je to v Soči, zatímco titíž novináři považují za objektivní reportážní popis her informace o záchodech a nějakých nedodělcích? Šašci," konstatuje bloger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …