Pravidla na fotbalových stadionech se snad zpřísní, věří odborník

16.05.2014 23:00

Od příští sezony se zpřísní bezpečnostní pravidla na stadionech. Měla by se například vytvořit databáze problémových fanoušků a slibují se i důslednější kontroly vstupů. Odborník Lubomír Janků tvrdí, že tentokrát by se situace skutečně mohla zlepšit.

Pravidla na fotbalových stadionech se snad zpřísní, věří odborník
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Fotbal

Podle svých slov je tento specialista na divácké násilí nyní poměrně optimistický. „Vidím asi nejsilnější odhodlání ze strany fotbalové asociace a fotbalových klubů,“ řekl v Událostech, komentářích Lubomír Janků.

Podle něj je totiž potřeba lepší technické zázemí a zabezpečení, aby byl vstup na stadiony bezpečný a panovala na nich nějaká „fotbalová kultura“. Jako příklad uvedl zástupce Odboru bezpečnostní politiky Ministerstva vnitra „kamerové systémy, aby bylo možné identifikovat osoby, které tam páchají nepřístojnosti“.

Na tyto kroky fotbalové asociace a fotbalových klubů, kdy jsou například v poslední době pozastavovány i zápasy, podle něj musí zareagovat i policie. Podobně hovoří i redaktorka ČT Pavla Kubálková, která se této problematice dlouhodobě věnuje. „Předpokládám, že když FAČR nějak rozhodne a že když jsou nějaké nové podmínky, tak to ty kluby respektovat musí,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…