Právník Víta Bárty hájí Tomio Okamuru

31.03.2015 16:38

Městský soud v Praze v úterý projednává spor Tomio Okamury a časopisu Reflex. V této kauze "šéfa" Úsvitu zastupuje právník Jan Mates. Člověk, kterého Okamura před několika dny označil za Bártova muže.

Právník Víta Bárty hájí Tomio Okamuru
Foto: Hara
Popisek: Tomio Okamura a Radim Fiala

Jak se ParlamentnímListům.cz podařilo zjistit, Jan Mates je právním zástupcem bývalého předsedy Věcí veřejných Víta Bárty. U soudu ovšem hájí také Tomio Okamuru ve sporu s časopisem Reflex. Předsedovi hnutí Úsvit se nelíbila dnes už legendární titulní stránka týdeníku, která ho vyobrazila jako Pitomia.

Advokát Mates ovšem v minulém týdnu vystoupil spolu s poslancem Jiřím Štětinou na tiskové konferenci, kde prezentovali výsledky účetního auditu strany. Podle tohoto auditu Okamura utratil za svou osobní propagaci zhruba 5 milionů korun. Vše začalo reportáží pořadu Reportéři ČT, která se věnovala dvěma společnostem, jimž Úsvit vyplácel měsíčně zhruba 500 tisíc korun za PR. Vedení hnutí na úterní tiskové konferenci nařídilo, aby byly tyto smlouvy vypovězeny.

Pozoruhodné je, že Okamura se nechává zastupovat právníkem, jehož po zmíněné tiskové konferenci označil za člověka, který jej má spolu s poslancem Štětinou poškodit. Připomeňme také, že se Okamura negativně vyjádřil také ke společnosti Celsanius, v jejímž čele stojí rovněž právník: Josef Pisák. Ten Okamurovi před nedávnem vyhrál soud s Ornellou Štikovou, která lhala o jejich údajném vztahu.

Stanovisko Tomio Okamury:

Hnutí Úsvit se do sněmovny dostalo v předčasných volbách v roce 2013 se ziskem 6,88 procenta hlasů a 14 poslaneckými křesly. V tuto chvíli má poslanecký klub hnutí Úsvit celkem 11 poslanců. Zbylí tři se stali nezařazenými. Jedná se o Tomio Okamuru, Radima Fialu a Milana Šarapatku. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…