Právník z „holdingu“: Další Babišův střet zájmů, píší noviny

18.02.2019 10:04

Václav Knotek je jedním z klíčových právníků Agrofertu. Ale zároveň také zastupuje Andreje Babiše (ANO) v kauze, v níž černošický městský úřad rozhodl, že český premiér je ve střetu zájmů, když právě skrze Agrofert ovládá některá média. Píše o tom dnešní deník Právo.

Právník z „holdingu“: Další Babišův střet zájmů, píší noviny
Foto: Repro ČT
Popisek: Premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci

„Angažmá pana Knotka (právníka Agrofertu) je přiznáním střetu zájmů v přímém přenosu, převod firmy do svěřenských fondů byl jen na oko. Jede se podle hesla, aby se lex Babiš nažral, ale Agrofert zůstal celý,“ uvedl k celé věci ředitel české pobočky Transparency International David Ondráčka. Právě tato organizace na případ střetu zájmů premiéra upozornila. 

Transparency International totiž uvádí, že Babiš koncern Agrofert ovládá i poté, co jej v únoru roku 2017 převedl do svěřenských fondů. A právě Knotek se mimo jiné dle informací Práva stará i o fondy. Je rovněž členem správní rady Nadace Agrofert, figuruje ve společnosti Kostelecké uzeniny nebo SynBiol. 

Premiér čelí podezření, že stále ovládá média spadající pod holding Agrofert. Městský úřad v Černošicích mu za přestupek v podobě střetu zájmů již uložil pokutu, podle deníku Právo šlo o 200.000 korun. Babiš se proti tomu odvolal, kauzou by se tak mohli brzy zabývat krajští úředníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…