Pravý sektor má údajně ovládnout ukrajinskou rozvědku. Prezident Porošenko prý potichu připravuje jejich instalaci

22.08.2015 15:10

Server První zprávy přinesl informaci, podle které se ukrajinský prezident Petro Porošenko chystá legalizovat členy Pravého sektoru tím, že z nich udělá zaměstnance Ukrajinské bezpečnostní služby.

Pravý sektor má údajně ovládnout ukrajinskou rozvědku. Prezident Porošenko prý potichu připravuje jejich instalaci
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Jak První zprávy uvedly, jeden z velitelů dobrovolnických batalionů údajně uvedl, že jim prý byla nabídnuta tajnou ukrajinskou službou možnost oficiálně vstoupit do ukrajinské bezpečnostní služby (SBU), a nadále tak být v přední linii a pokračovat v boji s platem a vybavením SBU.

Řadoví příslušníci budou mít podle informací serveru pět a půl tisíce hřiven měsíčně a důstojníci pak sedm a půl tisíce hřiven. Příslušníci Pravého sektoru pak budou mít údajně výhodu i ve výcviku, protože budou mít na fyzické a psychologické testy dva měsíce, kdežto běžně trvá výcvik a zařazení do SBU minimálně měsíců šest. „Ti kteří nechtějí do jednotek ukrajinské bezpečnostní služby, mohou jít pod armádní velení. Tyto nové jednotky nosí uniformy s označením Pravého sektoru,“ informuje server.

Situace po Mukačevu nabrala nový směr

Ukrajinský prezident Petro Porošenko tak tedy po událostech v Mukačevu a slovech o odzbrojení dobrovolnických praporů s tím, že se neuposlechnutí bude trestat, přišel s nápadem, jak bojovníky Pravého sektoru využít, a přitom si je nerozzlobit.

Stoupenci Pravého sektoru se totiž po Mukačevu uchýlili k demonstrativním vystoupením, přičemž jedním z jejich požadavků bylo odstoupení ministra vnitra Arsena Avakova. Jak První zprávy připomínají, vypadá to, že tento požadavek bude splněn, protože je ministr Avakov na neomezeně dlouhé dovolené a proslýchá se, že už byl z úřadu odvolán. Ukrajinské ministerstvo vnitra tak nyní dočasně vede první náměstkyně.

Pravý sektor chtěl rovněž připravit podle svých slov jakýsi nový Majdan, protože podle něj prezident a vláda nezvládali svou úlohu. „Proto také došlo k setkání šéfa Pravého sektoru Dmytra Jaroše a Porošenka, při kterém se pravděpodobně obě strany dohodly na tom, že se o Pravém sektoru přestane informovat a jeho bojovníci budou odměněni,“ podotýká server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…