Pravý sektor prý vyrazil na Kyjev. Stan rozbalil téměř prezidentovi pod okny

15.07.2015 1:12

K protestu extremistické organizace Pravý sektor, která již třetí den protestuje v blízkosti budovy prezidentské administrativy v Kyjevě, se přidali zástupci čtyř ukrajinských dobrovolnických praporů. S odvoláním na televizní kanál 112 Ukrajina o tom informoval server Prvnízprávy.cz s tím, že u budovy prezidentské administrativy demonstranti postavili polní kuchyně a zapálili svíčky na památku zabitých v Mukačevu.

Pravý sektor prý vyrazil na Kyjev. Stan rozbalil téměř prezidentovi pod okny
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V Oděse přes její rozervanost visí pouze ukrajinské vlajky

Minulou sobotu členové Pravého sektoru oznámili zahájení protestní akce v Kyjevě v blízkosti prezidentského komplexu v souvislosti s událostmi v Mukačevu. Demonstranti tvrdí, že svůj protest nezastaví, dokud nebude odvolán ministr vnitra Arsen Avakov a také vedení ministerstva vnitra v Zakarpatské oblasti.

„K této akci se připojily další dobrovolnické prapory, zejména Ajdar, Azov, OUN, a zástupci dobrovolnického praporu Tornado. Na místě akce jsou postavené polní kuchyně, stany, na ulici vybírají peníze na doplnění zásob potravin, dále demonstranti zapálil svíčky na památku zabitých v Mukačevě,“ říká novinář z televizního kanálu 112 Ukrajina.

V sobotu v Mukačevu zaútočili bojovníci Pravého sektoru v prostorách sportovního oddílu, policie je obklíčila. V přestřelce mezi policií a místními podnikatelskými strukturami byli zabiti tři ozbrojenci a jeden civilista a 14 lidí bylo zraněno.

Bojovníci Pravého sektoru tři dny před incidentem obsadili hraniční přechody v Zakarpatské oblasti, aby prý zabránili pašování.

Celý text najdete ZDE

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…