Pražáci jsou líný hovada, ti letos nevytáhnou paty. Nikde nebude žádná kavárenská pussy, deklamuje aktivista jako Zeman. Zasmějte se scénce zvoucí na pochod proti Hradu

16.11.2015 19:54

„Lež a nenávist zvítězily nad pravdou a láskou“, hlásá při záběru na Pražský hrad titulek stylizovaný do ruské azbuky. Tak začíná „pozvánka“ na sedmnáctý listopad a pochod „Jdeme Hradu připomenout ústavu“, jehož svolavatelé chtějí se svou připomínkou vyrazit za prezidentem.

Pražáci jsou líný hovada, ti letos nevytáhnou paty. Nikde nebude žádná kavárenská pussy,  deklamuje aktivista jako Zeman. Zasmějte se scénce zvoucí na pochod proti Hradu
Foto: Hanka Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz

Následuje amatérské video, které má znázorňovat dialog prezidenta Miloše Zemana s jeho mluvčím Jiřím Ovčáčkem. Představují je Dušan „Makovec“ Makovský jako pokuřující prezident a v roli přičinlivého mluvčího Otakar van Gemund. Tento muž, prezentující se jako „překladatel“, vstoupil ve známost například jako aktivista Pražského Majdanu anebo již v roce 2009, když vedl nátlakovou skupinu nutící prezidenta Klause podepsat Lisabonskou smlouvu.

Prezident se svým mluvčím si na videu plánují, jak si letos oslaví 17. listopad po svém a nandají to všem kavárníkům. „Moje prognóza zní, že letos ten kavárenský póvl převálcujeme,“ deklamuje Makovský jako prezident – prognostik, zatímco na obrázku sledujeme jeho kancelář s láhví Becherovky a fotografiemi ruského a čínského prezidenta.

CELÉ VIDEO ZDE

„Já jsem už při inauguraci sliboval, že zatočím s neonacisty. Tak letos s nimi zatočím na Albertov,“ těší se prezident na to, že ho „ostrý kluci“ podpoří. „To ti říkám, ty můj Becherovčáčku, že si nikdo ani nepískne, natož aby mával trenkama,“ recituje dále směrem k mluvčímu.

Letos si prý nechá zatleskat zleva i zprava, protože sluníčkáři budou mít zataženo a kavárny zavřeno, a vůbec se Pražanům nebude nikam chtít. „Jsou to líný hovada, letos nevytáhnou paty,“ tuší.

A pak už jen nadšeně plánuje, jak mu „Veleba přiveze dolních deset milionů“, a soudruzi z Kremlu dodají pár galonů vodky. Pak jej prý z pódia nikdo nedostane.

„Představ si, ty můj Ovčí mluvčáčku, jak budeme koukat z okna na Hradčanské náměstí, a nikde žádná kavárenská pussy,“ těší se. „Připrav si vítěznou řeč, mně vítěznou láhev Becherovky a samozřejmě popelníček,“ vydává instrukce.

Tím končí scénka z Hradu a na černé obrazovce se následně zobrazí dotaz: „Má pravdu, že nepřijdete?“ a informace o chystaném protizemanovském pochodu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…