Pražáky nechceme! Venkov přitvrzuje

20.09.2020 21:40

Mladí zdravotníci z Prahy chtěli vyrazit na víkend do Krkonoš. Potázali se však s nepochopením, když jim majitelka chaty, kde se chtěli ubytovat, sdělila, že Pražáky ve svém zařízení v současné době nechce. Píše to server Tn.cz.

Pražáky nechceme! Venkov přitvrzuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Majitelka chaty se nechala slyšet, že vzhledem ke koronavirové situaci má obavy a nechce ve svém ubytovacím zařízení klienty z Prahy. „S ohledem na současnou situaci v šíření koronaviru v Praze nemáme aktuálně zájem o hosty z Prahy. Doporučuji nechat záležitost otevřenou ještě pár dní, než bude jasno o dalším vývoji,“ uvedla majitelka chaty v e-mailu, který zaslala zdravotníku Janovi, jenž se snažil výlet pro sebe a své kamarády zajistit. 

Všichni, kteří měli o ubytování zájem, byli zdravotníci, kteří pracují společně. Celou chalupu si chtěli pronajmout na dvě noci. Zdravotníci se nakonec rozhodli, že si seženou ubytování jinde. I v Lužických horách však narazili na to, že se provozovatelé zdráhali a nechtěli. „Ale nakonec jsme se na ubytování domluvili,“ uvedl Jan.

Majitelka krkonošské chaty následně serveru Tn.cz uvedla, že ubytování neodmítla poskytnout, jen skupinku požádala, ať chvíli vyčkají. Obzvláště proto, že se chtěli ubytovat až za měsíc. 

„Díky celé této hysterii kolem covidu-19 a pozitivně testovaných jedinců se u nás v Česku rozmáhá nenávist a diskriminace na základě lokace, popřípadě pozitivity na covid-19,“ dodal k celé věci zdravotník.

Kde dochází také k redukci, je ve věci železničního spojení mezi Českem a Slovenskem. Železničná spoločnosť Slovensko totiž oznámila, že ve spolupráci s Českými drahami redukuje spoje mezi oběma zeměmi. Píše to server Deník.cz. Slovenská společnost vysvětluje situaci rozhodnutím slovenského krizového štábu, jenž Českou republiku zařadil na seznam rizikových zemí kvůli pandemii koronaviru. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…