Prázdniny skončily. Ovčáček se vrátil se svou tiskovkou a novináři si nestíhali zapisovat

23.08.2017 15:16

Po prázdninové pauze předstoupil před novináře mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, aby seznámil veřejnost se stanovisky hlavy státu Miloše Zemana a s jeho nadcházejícím programem.

Prázdniny skončily. Ovčáček se vrátil se svou tiskovkou a novináři si nestíhali zapisovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

„Pan prezident se od 14 hodin zúčastní akce Sportovní hvězdy dětem. Následovat bude natáčení pořadu Týden s prezidentem pro TV Barrandov. Zítra prezident zavítá na slavnostní zahájení 44. ročníku agrosalonu Země živitelka. V neděli pan prezident vystoupí na serveru Blesk v živém pořadu,“ seznámil mluvčí Ovčáček s programem hlavy státu. 

„Nový školní rok přivítá prezident na Praze 4. A pak již bude následovat první prezidentova cesta do regionu, kdy pan prezident Zeman navštíví Moravskoslezský kraj,“ dodal Ovčáček. „Cesty se konají od roku 2013 na základě předvolebního slibu pana prezidenta. Nejde tedy v žádném případě o předvolební kampaň. Asocicace krajů ČR poděkovala panu prezidentovi za jeho výjezdy a vyjádřila přání, aby v nich pokračoval. To je jasné slovo,“ sdělil Ovčáček.

Termín 1. kola prezidentské volby je podle Ovčáčka plným právem na rozhodnutí předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD). Ten dnes vyhlásil volby na 12. a 13. ledna 2018. „Plně respektujeme toto rozhodnutí. Mohu říci, že mě termín velmi potěšil. 13. ledna mám 39. narozeniny,“ sdělil Ovčáček. Více ke kampani Miloše Zemana před nadcházejícími volbami prozradit nechtěl, neb podle svých slov není tiskovým mluvčím volební kampaně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…