Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu strany

11.01.2019 19:12

Pražská sociální demokracie dnes na krajské konferenci zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Pro se vyslovila drtivá většina delegátů. ČTK to sdělil mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček. Sociální demokraté budou dnes volit ještě předsedu KVV a delegáty, kteří budou pražskou buňku zastupovat na celostátním sjezdu.

Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu strany
Foto: repro ČT
Popisek: Tomáš Petříček

„Děkuji za svou dnešní nominaci pražské organizaci jako kandidáta na místopředsedu ČSSD. Teď si tu důvěru chci odpracovat,“ napsal ČTK Petříček v SMS zprávě.

„Mám radost, že se pražská sociální demokracie jednoznačně postavila za Tomáše Petříčka. Naše strana potřebuje ve svém čele osobnosti, jako je on. Svojí prací ve vládě i dosavadní činností v ČSSD prokázal, že je schopen nalézt pro naši stranu ztracené voliče a prezentovat novou tvář české demokratické levice,“ napsal ČTK předseda pražské ČSSD Petr Pavlík.

Pro Petříčka hlasovalo podle Hlaváčka téměř 93 procent delegátů. Petříček se stal ministrem zahraničí loni v říjnu poté, co ČSSD ustoupila Zemanovi a vzdala se nominace europoslance Miroslava Pocheho, kterého prezident odmítal.

Pražské sociální demokraty dnes čeká ještě volba předsedy KVV, kdy jedinou nominaci podle informací ČTK získal dosavadní předseda Pavlík. Zároveň musí ještě zvolit své zástupce na celorepublikový sjezd strany, který se bude konat zhruba za dva měsíce.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…