Pražská ČSSD podpořila do Senátu ódéesáckého zakladatele ÚSTRu Žáčka. Straníci se bouří

14.10.2014 16:48

Údajná podpora kandidáta ODS Pavla Žáčka ve druhém kole senátních voleb v Praze 5 se zrodila na neformální nedělní schůzce vedení sociální demokracie. Informuje o tom server Aktuálně.cz s tím, že této schůzky se účastnila jen část vedení strany a nově zvolení pražští zastupitelé.

Pražská ČSSD podpořila do Senátu ódéesáckého zakladatele ÚSTRu Žáčka. Straníci se bouří
Foto: Dezidor, (Licence Creative Commons)
Popisek: Zakladatel Ústavu pro studium totalitních režimů Pavel Žáček

Právě v neděli odpoledne přišla z pražské sociální demokracie překvapivá výzva, aby voliči ČSSD ve druhém kole senátních voleb v Praze 5 volili kandidáta ODS, bývalého ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů Pavla Žáčka.

Naproti tomu senátor a ministr za ČSSD Jiří Dienstbier otevřeně podpořil Žáčkova soupeře, protikorupčního advokáta Václava Lásku. Ten do horní parlamentní komory kandiduje za KDU-ČSL a zelené.

Místopředseda vůbec neví, že se o podpoře senátního kandidáta jednalo

Podle serveru část vedení pražských sociálních demokratů vůbec netuší, jak k upřednostnění kandidáta pravicového konkurenta došlo. „Nevím, že by se o tom jednalo. Neznám ani konkrétní argumentaci, která vedla k tomu, že dostal podporu,“ cituje server jednoho z místopředsedů pražské ČSSD Štěpána Stupčuka.

Podle serveru se Žáčkova podpora zrodila na neformální nedělní schůzce, které se účastnila jen část vedení strany a nově zvolení pražští zastupitelé.

Březina podporuje Žáčka. Na Láskovi mu vadí jeho výroky

Jako jediný ze sociálních demokratů, které server oslovil, se k podpoře Žáčka přiznal nový šéf zastupitelského klubu Karel Březina. Ten má podle svých slov výhrady k některým výrokům advokáta Lásky.

Server v této souvislosti podotknul, že Láska pomáhal rozkrývat podezřelé smlouvy v pražském dopravním podniku. Několikrát naznačil, že na tunelování městské firmy se podílela tehdejší politická reprezentace. „Březina byl v té době pražským zastupitelem a zároveň členem dozorčí rady DPP,“ podotkl server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…