Pražská ČSSD tvrdí, že magistrátní kampaň je předvolební propagací primátora Hudečka

24.06.2014 16:53

Pražská ČSSD vyzvala primátora Tomáše Hudečka (TOP 09), aby si kampaň o úspěších Prahy zaplatil ze svého nebo z peněz TOP 09. Za kampaň s názvem „Víte, že" zaplatilo město 350.000 korun a ČSSD ji nepovažuje za informační, ale předvolební. Novinářům to dnes řekl opoziční zastupitel Karel Březina (ČSSD). Na poutačích v ulicích města se v krátkých sloganech Hudeček chlubí výsledky své práce v čele města. Hudečkovu reakci ČTK shání.

Pražská ČSSD tvrdí, že magistrátní kampaň je předvolební propagací primátora Hudečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Je to porušení všech eticko-politických principů. Kdyby něco podobného udělala například současná vláda, vy, novináři, byste ji rozcupovali," řekl Březina s tím, že stejným způsobem jako Hudeček využil městské peníze v roce 2009 exprimátor Pavel Bém (ODS) v kampani Čistá a zelená Praha.

Kampaň považuje ČSSD za zneužívání veřejných peněz

ČSSD podle Březiny kampaň považuje za plýtvání a zneužívání veřejných peněz. Zda bude podnikat další kroky, není jasné. „Zatím pana primátora vyzveme a uvidíme podle jeho reakce," řekl zastupitel. Podepsanou dohodu mezi ČSSD a TOP 09 nazvanou 500 dní pro Prahu, jejímž prostřednictvím socialisté tolerují radu složenou ze členů TOP 09, to zatím prý neovlivní.

Kromě zaplacení kampaně chce klub po předsedovi magistrátního kontrolního výboru Petru Dolínkovi (ČSSD), aby si vyžádal všechny faktury za marketingové akce Prahy za poslední dva roky.

Bannery kampaně nesou hesla „Víte, že bráníme machinacím s pozemky?", „Víte, že Praha zveřejňuje všechny smlouvy na internetu?", „Víte, že jsme zvýšili platy učitelů?" nebo „Víte, že rozšiřujeme městskou zeleň?". S podpisem primátora Tomáše Hudečka je mohou lidé vidět na sloupech veřejného osvětlení, v metru a v tramvajích.

TOP 09 v roce 2010 v Praze pod vedením někdejšího guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy zvítězila. Koalici ale nakonec uzavřely ČSSD a ODS. TOP 09 se k vládě dostala až po rozpadu původní koalice v listopadu 2011. Tehdy se dohodla s ODS. Spolupráce ale vydržela jen do konce května 2013. Od té doby vládne sama s podporou ČSSD.

Podzimní volby se budou konat na začátku října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…