Pražská primátorka Krnáčová se pustila do TOP 09. Vzkaz poslala i pražským řidičům

20.06.2017 18:45

Pražská primátorka Adriana Krnáčová promluvila o dopravní situaci v Praze. V první řadě požádala řidiče, aby se k sobě chovali ohleduplněji. Pustila se také do TOP 09, která by podle primátorky neměla slibovat to, co nemůže splnit.

Pražská primátorka Krnáčová se pustila do TOP 09. Vzkaz poslala i pražským řidičům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský magistrát spustil vydávání Lítaček- předplacených karet nejen na MHD. Ty nahradí dosavadní Opencard

Moderátorka Zuzana Bubílková v úterní Kauze dne na Rádiu Impuls přivítala pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), která se rozpovídala o parkování v Praze. Magistrát prý vyhodnotí, jak dobře funguje program parkování pro rezidenty v modrých zónách. Městské části Praha 4 a Praha 8 už teď žádají, aby se parkovací zóny pro rezidenty rozšířily.

Občany žijící mimo Prahu a dojíždějící do hlavního města je podle primátorky třeba směrovat na záchytná parkoviště. Poslední velké parkoviště bylo dokončeno v roce 2008 a je třeba s tím něco dělat. Totéž platí také o dopravě v Praze, která by se měla na některých místech přesunout pod zem.

„Já bych poprosila o trochu ohleduplnosti řidiče,“ apelovala primátorka nejen na lidi sedící za volantem, ale prý třeba také na kolech.

Pak se Krnáčová pustila do TOP 09. Zastupitel Martin Dlouhý (TOP 09) vyčetl Krnáčové a hnutí ANO, že nemá žádné plány, jak postavit dopravu v Praze zpátky na nohy. Zásadním krokem by mělo být dobudování pražského okruhu, na což bude TOP 09 tlačit. Krnáčová tuto kritiku odmítla. „Pan Dlouhý by si měl uvědomit, že pražský okruh je stavbou, kterou realizuje stát,“ udeřila na zastupitele primátorka. Pan Dlouhý tedy výstavbu okruhu nijak zvlášť neovlivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…