Pražské ANO propáslo šanci na koalici s TOP 09. Její šéf Novotný má prý už úplně jiné plány

12.11.2015 17:34

Hnutí ANO přešlapováním na místě propáslo šanci, aby se jeho koaličním partnerem stala TOP 09, řekl ČTK předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný. V Praze se tak rýsuje koalice bez ANO. TOP 09 bude "primárně" jednat s ostatními demokratickými stranami, uvedl Novotný po dnešním setkání s vyjednávači ANO.

Pražské ANO propáslo šanci na koalici s TOP 09. Její šéf Novotný má prý už úplně jiné plány
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Novotný

TOP 09 se dopoledne dohodla s ODS na společném postupu při koaličních rozhovorech. Novotný potvrdil, že potenciálními partnery pro novou pražskou vládu je Trojkoalice a ČSSD, nebo Trojkoalice, Piráti a klub Nezávislých.

"ANO promarnilo dva dny, kdy mělo zakázáno s námi mluvit," řekl Novotný, o němž se spekuluje jako o jednom z možných kandidátů na primátora. Podle něj členové strany ukázali, že "nejsou zcela svéprávní" a tím se vyřadili ze hry. Novotný tím poukázal na dění v ANO, které nejprve rozhodnutím krajského předsednictva zapovědělo vyjednávačům rozhovory s TOP 09, aby o týden později po svolení předsedy hnutí Andreje Babiše vzalo unesení zpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…