Pražské ZOO má nové logo. Požehnal mu kardinál a adoptoval čtyři ptáky

01.04.2012 10:31

Zahájení další sezony zoologické zahrady bylo spojeno s novým přírůstkem, který mimořádně nebyl zvířecí. ZOO do nadcházející sezóny vstupuje s novým logem. Pražský primátor spolu s kardinálem Dominikem Dukou popřáli logu dlouhověkost.

Pražské ZOO má nové logo. Požehnal mu kardinál a adoptoval čtyři ptáky
Foto: red
Popisek: Nové logo ZOO Praha

"Marketingoví experti by vám řekli, že logo znamená mnohem víc, než jen grafickou značku. Už původní řecké slovo logos bývá překládáno jako slovo či význam, ale také jako smysl nebo příběh. Považoval bych proto za úspěch, kdyby se nové logo trvale otisklo do tváře pražské ZOO a stalo se známým a rozpoznávaným symbolem vyprávějícím její příběh. Po mnohaletých peripetiích, které hledání nového loga provázely, by si to pražská ZOO nepochybně zasloužila,“ řekl primátor Prahy Bohuslav Svoboda při samotném odhalení loga na hlavní budově.

Kardinál Dominika Duka, který požehnal novému logu, také přebral adopční certifikát za čtyři ptáky Kardinála dominikánského, které adoptoval. Mezi dalšími odhalujícími byla herečka Taťána Vilhelmová či skupina Sto zvířat, která samotnou akci na točně autobusů proměnila na malý amfiteátr.

Další novinkou sezony 2012 v ZOO Praha je Geostezka, která návštěvníkům přiblíží různé geologické zajímavosti a zkameněliny z historie Země. Poslední významná událost proběhla u Pavilonu kočkovitých šelem, kde byl položen základní kámen Pavilonu velemloků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…